Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor.

Saat 17’de başlayacak olan toplantı, yine video konferans yöntemiyle yapılacak. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Koca, saat 19 civarında alınan tavsiye kararlarına ilişkin bir basın açıklaması yapacak.

Kurulun, normalleşme sürecine ilişkin yaşanan gelişmeler ve bundan sonrasına yönelik uygulamalarla ilgili konuları masaya yatırması bekleniyor.

Gençler, çocuklar ve 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkma yasağı konusunda bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

Türkiye’de son olarak açıklanan verilere göre 165 bin 555 vaka görülürken toplam 4 bin 585 kişi de hayatını kaybetmiş durumda. Türkiye, dünyada hastalığın görüldüğü 200 civarında ülke arasında vaka sayısı bakımından 10., can kaybı açısından da 17. sırada bulunuyor.

Öte yandan dünya genelinde vaka sayısı 6,5 milyona yaklaşıyor. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dünya genelinde ölenlerin sayısı da 400 bine doğru ilerliyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.