Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün saat 17.00'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak.

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu saat 17.00'da toplanacak. Toplantının gündeminde salgının seyri, kısıtlamalar ve aşılama planı olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında düzenlecek toplantı videokonferans yöntemi ile gerçekleştirilecek.

Aşılama planında birinci aşamanın sonuna yaklaşıldı. 65 yaş üstü kişilerin ardından,, kritik mesleklere geçilecek. Öğretmenlerin aşılamasının bu ay sonunda başlaması planlanıyor. Toplantıda, ikinci aşamada aşılamanın nasıl yürütüleceği ve yeni aşıların tedariki de ele alınacak.

İllerdeki vaka yoğunluğu dün ilk kez paylaşıldı. Salgının seyrine göre tedbirlerin nasıl süreceği, bölgesel kararlar alınıp alınmayacağı da toplantının gündem maddeleri arasında. Üniversitelerde yüz yüz eğitim için de kurulun bildireceği görüş bekleniyor. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.

Kaynak: NTV

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.