Koronavirüs: Dünya Sağlık Örgütü küresel acil durum ilan etti

Koronavirüs: Dünya Sağlık Örgütü küresel acil durum ilan etti

Ortaya çıktığından bu yana 170 kişinin ölümüne neden olan koronavirüsten ötürü dünya alarmda. Dünya Sağlık Örgütü, küresel acil durum ilan etti.

Koronavirüs, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktığından bu yana dünyanın dört bir yanına yayılmış durumda. Virüse tedavi arayışı sürerken sınırlar kapatılıyor, uçuşlar iptal ediliyor, gemiler karantinaya alınıyor.

Virüs şu ana kadar 170 can aldı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de Perşembe akşamı merkezi Cenevre'de düzenlendiği olağanüstü oturum sonrası virüsle ilgili olarak "Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu" ilan etti.

Birleşmiş Milletler'e bağlı DSÖ'nün ilan ettiği küresel acil durum uyarınca ülkelerin virüsün sınırlarının dışına yayılmaması için gerekli önlemleri alması gerekiyor. DSÖ'de alınan karar tüm ülkeler için bağlayıcı bir nitelik taşıyor.

Virüs vakalarının sayısının şu aşamada Çin dışında az sayıda olduğunu belirten DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, ancak zayıf sağlık sistemi olan bir ülkede virüsün yol açacağı zararların tahmin edilemediği uyarısında bulundu. 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.