Koronavirüs: Hindistan'da ölü sayısı 400 bini aştı

Koronavirüs: Hindistan'da ölü sayısı 400 bini aştı

Hindistan'da resmi rakamlara göre salgında ölenlerin sayısının 400 bini aştığı açıklandı. Uzmanlar ise gerçek ölü sayısının 1 milyonun üzerinde olduğu konusunda hemfikir.

Resmi rakamlara göre Hindistan'da koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 400 bini aştığı açıklandı.

Bu ölümlerin yaklaşık 100 bini sadece geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşti. Resmi rakamlara göre Hindistan koronavirüs salgını nedeniyle ABD ve Brezilya'nın ardından en çok ölüm gerçekleşen ülke.

Hindistan'da salgının başından beri gerçekleşen vaka sayısı ise 32 milyona dayanmış durumda. Hindistan'ın, 34 milyonla dünyada en çok koronavirüs vakası yaşanan ABD'yi bu alanda geçmesi bekleniyor.

"Gerçek rakamlar çok daha fazla"

Fakat Hindistan'da vaka ve ölü sayısının açıklanandan çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Sağlık hizmetleri ve merkezler Hindistan'ın tamamında faal değil. Üstelik salgının görüldüğü bazı bölgelerde de halk fakirlik nedeniyle masrafları karşılayamadığı için tedavi olamıyor.

"1 milyonun üzerinde"

Hindistanlı sağlık uzmanları salgın nedeniyle ülkede gerçek ölüm sayısının 1 milyonun üzerinde olduğu tahminlerinde birleşiyorlar.

2014'ten bu yana Hindistan'ı yöneten, İslam karşıtı görüşleriyle tanınan radikal Hindu Narendra Modi yönetimi Hindistan genelinde koronavirüs "salgınını önemsememek ve yeterince etkin mücadele etmemekle" eleştiriliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.