Koronavirüs İdlib'deki kamplarda yeni bir krize neden olabilir

Koronavirüs İdlib'deki kamplarda yeni bir krize neden olabilir

Suriye'nin kuzeyindeki mülteci kamplarında kalan yüz binlerce sivil, koronavirüs salgınının kamplarda yayılmasından endişe ediyor.

Suriye'nin kuzeyindeki mülteci kamplarında kalan yüz binlerce sivil, koronavirüs salgınının kamplarda yayılmasından endişe ediyor.

Rusya ve İran destekli Esed rejiminin saldırılarında evlerinden olan yaklaşık 1.5 milyon sivil, Türkiye sınır hattında yoğunlaşan mülteci kamplarında hayata tutunmaya çalışıyor.

Temel ihtiyaç maddelerine ve sağlık gibi hizmetlere erişimin kısıtlı olduğu kamplarda yaşayan sivillerin şartları, bölgede yayılmakta olan koronavirüs nedeniyle daha da zorlaşıyor.

Koronavirüs endişesi

Bölgede yaşayan sivillerin karşı karşıya olduğu bir diğer tehdit de kampların yoğun nüfusu.

Uzmanlar, koronavirüse karşı hijyen ve sosyal mesafeyi önerirken, temel malzemelerin eksik olduğu kamplarda bunları sağlamak oldukça zor. Aynı zamanda oldukça kalabalık olan kamplarda yaşam alanları da iç içe. Bu sebeple hastalığın kamplara girmesi halinde tüm sivillere yayılacağı düşünülüyor.

Kamplarda yaşayanlar arasında yaşlılar ve kronik hastalar olduğu da düşünüldüğünde, bu durumun insani bir felakete yol açacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bölgedeki hastanelerde koronavirüs vakaları görüldüğü için, mülteci kamplarında yaşamakta olan siviller, mevcut hastalıklarını tedavi ettirmek için hastanelere gitmekten de endişe ediyor.

Yerel kaynaklar, şimdiye kadar İdlib genelinde 5 bin 75 korona vakası görüldüğünü ve 42 kişinin de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktarıyor. Bu vakaların 860'ının sağlık çalışanları, 330'u ise kamplarda yaşayan mültecilerden oluşuyor.

Doktorlar uyarmıştı

Mepa News kısa bir süre önce İdlib'de faaliyet gösteren Doktor Şacu'l İslam ile koronavirüs salgınına dair bir röportaj gerçekleştirmişti.

Doktor Şacu'l İslam, bölgede koronavirüsün yayılmasının bir krize yol açabileceğine dikkat çekmiş, bölgenin acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.