Koronavirüs: İsrail yeni varyant nedeniyle yabancılara sınırlarını kapattı

Koronavirüs: İsrail yeni varyant nedeniyle yabancılara sınırlarını kapattı

İsrail COVID-19'un Omicron varyantı nedeniyle tüm yabancıların ülkeye girişini durduruyor. Bu karardan diğer ülke vatandaşı Yahudilerin de istisna edilmeyeceği belirtildi.

İsrail Başbakanı Naftali Benett, COVID-19'un yeni ortaya çıktığı belirtilen Omicron varyantı nedeniyle ülkeyi Yahudiler de dahil tüm yabancılara 2 hafta müddetle kapatacaklarını açıkladı.

Yasağın hükümetin onayını beklediğini belirten Benett, onay almasının ardından 28-29 Kasım 2021 gecesi yürürlüğe gireceğini ekledi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından "endişe verici" olarak adlandırılan ve mevcut COVID-19 aşılarının üzerinde ne derece etklili olduğu bilinmeyen Omicron varyantı korku yaymaya devam ediyor. İsrail gibi bazı ülkelerin de bu nedenle tüm yurt dışı ziyaretçi kabullerini durdurabileceği tahmin ediliyor.

Yahudiler istisna sayılmayacak

Dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan Yahudiler de İsrail'deki uygulamalarda İsrail'e geldiklerinde İsrail vatandaşı muamelesi görüyor ve yabancılara uygulanan herhangi bir kısıtlamaya uğramıyorlardı. Fakat COVID-19 pandemisi sürecinde bu uygulama rafa kaldırıldı. Bu kez de bu yasaktan diğer ülke vatandaşı Yahudilerin de istisna edilmeyeceği bildirildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı'na göre, ülkenin 9,4 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 57'si tam olarak aşılanmış durumda, bu da Pfizer/BioNTech aşısının üçüncü dozunu aldıkları veya ikinci dozunu almalarının üzerinden henüz beş ay geçmediği anlamına geliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.