"Koronavirüs nedeniyle ölenlerin gerçek sayısı 24 bin" iddiası

"Koronavirüs nedeniyle ölenlerin gerçek sayısı 24 bin" iddiası

Çin merkezli, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Tencent, ülkede koronavirüsten ölen kişi sayısını internet sitesinde 24 bin 589 olarak yazdı.

Çin merkezli, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Tencent, ülkede koronavirüsten ölen kişi sayısını internet sitesinde 24 bin 589 olarak yazdı.

Şirketin internet ana sayfasında yayımlandıktan kısa bir süre sonra kaldırılan rakamlarda enfekte hasta sayısı da 154 bin olarak ifade edildi.

Pekin hükümetiyle Tencent'in açıkladığı ölü sayısı arasında 80 kat fark bulunuyor. En son paylaşılan resmi rakamlara göre virüsten ölenlerin sayısı 564.

Vuhan'da ortaya çıkan koronavirüs salgınının kısa bir sürede hızla yayılması sonrası bazı yayın organları ve sosyal medyada Çin'de hükümette bulunan Komunist Parti'nin gerçek rakamları sakladığı söylentileri dolaşıyordu.

Çin'in en büyük ikinci şirketi konumunda bulunan Tencent'in cumartesi günü yayımlayıp, kısa süre sonra kaldırdığı koronavirüsle ilgili paylaşımda enfekte sayısı 79 bin 808, koronavirüs taşıdığından şüphelenilen kişi sayısı 154 bin 23, ve virüs bulaşıp iyileşen hasta sayısı ise 269 olarak açıklandı.

Taiwan News'in haberinde Tencent'e ait enfekte hasta sayısı 79 bin 808 iken bu sayısı resmi rakamlarda 14 bin 446.

Pekin hükümetinin 6 Şubat tarihinde güncellediği rakamlara göre çoğunluğu Vuhan'da olmak üzere koronovirüsten ölenlerin sayısı 563, enfekte hasta sayısı da 28 bin 18 olarak açıklandı.

Vuhanlı doktor 3 hafta önce koronavirüs tehlikesini duyurdu, Çinli yetkililer susturdu

Geçtiğimiz günlerde Vuhan'da çalışan bir doktor olan Li Wenliang'ın koronavirüs salgınını resmi açıklama yapılmadan 3 hafta önce tespit edip insanları uyardığı, ancak Çinli yetkililer tarafından "internette söylenti yaymak ve kamu düzenini bozmak" suçlamasıyla susturulduğu ortaya çıkmıştı.

Şu anda koronavirüse yakalanan ve hastanede tedavi altında olan 34 yaşındaki doktor, sosyal medya üzerinden Vuhan'da karakola götürülüp aynı suçu bir daha işlemeyeceğine dair kendisine imzalatılan belgeleri paylaşmıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.