Koronavirüs salgınına rağmen Libya'da çatışmalar şiddetleniyor

Koronavirüs salgınına rağmen Libya'da çatışmalar şiddetleniyor

Libya’nın başkenti Trablus’ta, 20 Mart’ta Halife Hafter'e bağlı güçler ve Fayiz es Serrac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasındaki çatışmalar şiddetleniyor.

Libya’nın başkenti Trablus’ta, 20 Mart’ta Halife Hafter'e bağlı güçler ve Fayiz es Serrac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasındaki çatışmalar, Birleşmiş Milletler (BM) misyonunun koronavirüs (Covid-19) tehlikesiyle mücadele etmek için insani ateşkes çağrılarına rağmen tırmanış gösterdi.

Yerel kaynaklar, Trablus’un farklı eksenlerinde şiddetli çatışmaların patlak verdiğini ifade etti. Ancak şehrin güneyindeki Ayn Zara bölgesinde, diğer alanlara nazaran daha yoğun saldırılar yaşandı. 4 Nisan’dan bu yana Hafter güçleri, UMH'ya karşı ilerleme girişimlerinde bulunuyor.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, UMH’ye bağlı kuvvetlerin sözcüsü Ayn Zara’da Hafter güçlerinin sızma girişimlerini önlemeyi başardıklarını ve bazı paralı askerlerin tutuklandığını duyurdu.

Öte yandan Hafter güçlerinin Trablus'a düzenlediği saldırılarda en az 5 sivil hayatını kaybetti.

Libya genelinde koronavirüs salgınına karşı tedbirler sürerken çatışmalar da yoğunlaşıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.