Koronavirüs tedavisi gören 101 yaşındaki hasta iyileşti

Koronavirüs tedavisi gören 101 yaşındaki hasta iyileşti

İspanyol Gribi salgını sırasında doğan 101 yaşındaki bir İtalyan yeni tip koronavirüsü yendi.

İspanyol Gribi salgını sırasında doğan 101 yaşındaki bir İtalyan yeni tip koronavirüsü yendi.

CNN’in aktardığına göre 101 yaşındaki “Bay P” takma adlı İtalyan, “Covid-19” testlerinin pozitif çıkmasının ardından Rimini şehrindeki bir hastaneye yatırılmıştı. Geçen perşembe günü sağlığına kavuştuktan sonra da hastaneden taburcu oldu.

101 yaşındaki Bay P, 1919 yılında, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne göre dünya genelinde en az 50 milyon kişinin ölümüne neden olan İspanyol Gribi salgını sırasında doğdu.

Rimini Belediye Başkan Yardımcısı Gloria Lisi söz konusu gelişmeyi "gerçekten olağanüstü " olarak tanımladı ve  “gelecek için umut verdiğini” belirtti.

İtalya’da ölümler artıyor

Reuters’ın aktardığına göre İtalya Sivil Koruma Kurulu pazar günü, İtalya’da koronavirüs nedeniyle ölen vakalarının sayısının 756’dan 10 bin 779’a yükseldiğini duyurdu.

İtalya, koronavirüs nedeniyle en fazla ölüm vakasının meydana geldiği ülke olarak ön plana çıkıyor. Küresel çapta virüs nedeniyle meydana gelen ölümlerin üçte birinden fazlası İtalya’da görüldü.

İtalya'da hastalığa yakalandığı teyit edilen vaka sayısı Pazar günü açıklanan resmi verilere göre 92 bin 472'den 97 bin 689'a yükseldi. Bu, çarşamba gününden bu yana yeni vaka sayısında günlük bazda en az artış olarak kaydedildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.