Koronavirüs vakaları Çin’de azalırken dünyada artıyor: Son durum ne?

Koronavirüs vakaları Çin’de azalırken dünyada artıyor: Son durum ne?

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dünyada 3 bin sınırını aşarken Suudi Arabistan ve Tunus'ta da ilk vaka tespit edildi.

Çin'in Vuhan eyaletinde ortaya çıkan ölümcül koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ülkede son 24 saatte 31 kişi daha hayatını kaybetti. 125 yeni Covid-19 vakası tespit eden Pekin yönetimi ölenlerin toplam sayısının ikisi Hong Kong'da olmak üzere 2 bin 945'e yükseldiğini açıkladı.

Bununla birlikte Covid-19’dan iyileşerek taburcu edilen hastaların sayısı 47 bin 204’e yükselirken, virüs bulaşma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 587’ye, müşahade altına alınan kişilerin sayısı 40 bin 651’e geriledi.

Dünya'da ölenlerin sayısı 3 bin sınırını aşarken, vaka sayısı ise 90 bine yaklaştı. Suudi Arabistan ve Tunus'ta da ilk vaka tespit edildi.

Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin Avrupa Birliği sınırları içerisinde yaşayanlar için koronavirüsün risk seviyesini "orta"dan "yüksek" düzeye çektiği açıklandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Bir başka deyişle, virüs yayılmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. Sağlık Komiresi Stella Kyriakides ise, "Üye devletler Covid-19 salgınına ilişkin farklı zorluklarla mücadele ediyor. İtalya'daki durum diğerlerinden farklı" şeklinde konuştu.

İşte koronavirüsle ilgili son gelişmeler.

Tunus ve Suudi Arabistan'da ilk vaka

Suudi Arabistan ve Tunus Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk kez yeni tip koronavirüs vakası tespit edildiğini duyurdu. Tunus Sağlık Bakanlığı, virüsün İtalya'dan dönen bir Tunusluda tespit edildiğini açıkladı.

Senegal'de ilk vaka: Fransız vatandaşı

Senegal hükümeti, Covid-19'a rastlanan Fransız vatandaşının önceki gün Paris'ten Dakar'a geldiğini duyurdu.

Endonezya’da ilk kez 2 kişide Covid-19 görüldü

Devlet Başkanı Joko Widodo, yaptığı açıklamada, 64 yaşındaki bir kadın ve 31 yaşındaki kızına Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı.

Widodo, anne ve kızın, ay başında Endonezya’yı ziyaret ettikten sonra 27 Şubat’ta Malezya’da test sonuçları pozitif çıkan bir Japon vatandaşıyla temas halinde olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Ürdün'de ilk vaka

Ürdün Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk kez yeni tip koronavirüs vakası tespit edildiğini duyurdu.

Ürdün Sağlık Bakanı Saad Cabir, yaptığı basın açıklamasında, 16 gün önce İtalya'dan ülkeye dönen 2 Ürdün vatandaşının koronavirüse benzer semptomlar hissetmeye başlamaları üzerine sağlık merkezine başvurduklarını söyledi. Gerekli testlerin ardından vatandaşlardan birinde virüs tespit edildiğini ve karantina altına alındığını dile getirdi.

Rusya'da vaka sayısı 3'e yükseldi

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısının üçe yükseldiği belirtildi.

Rus haber ajansı RİA'ya göre, şubatta İtalya'ya seyahat eden ve halihazırda Rusya'da yaşayan bir kişide daha Kovid-19 tespit edildi.

Virüse yakalanan kişinin Rus vatandaşı olduğu ve karantinaya alındığı, bu kişiyle İtalya'ya gidenlerin hastanede ve evlerinde gözetim altında tutulduğu belirtildi.

Cezayir ve Mısır'da yeni tip koronavirüs vakaları

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilenlerin sayısının Cezayir'de 3, Mısır'da 2 kişi olduğu açıklandı.

Kuveyt'te vaka sayısı 56'ya yükseldi

Kuveyt'te yeni tip koronavirüs tespit edilen kişi sayısının 56'ya yükseldiği belirtildi.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müsteşarı Busina el-Mudaf, yaptığı basın açıklamasında, 10 kişide daha virüs tespit edildiği ve salgına yakalananların sayısının 56'ya çıktığını belirtti.

İran'da ölü sayısı 66'ya yükseldi

İran'daysa koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 12 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 66'ya yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ali Rıza Azizi, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında ülke genelinde toplam bin 501 pozitif vaka tespit edildiğini ve 66 kişinin yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir kişi daha hayatını kaybetti. Fransa'daysa 30 yeni koronavirüs vakası görüldü.

Öte yandan önceki gün Çin'de koronavirüsle mücadele için 33 gündür mesai yapan Çinli doktor "aşırı çalışmaktan dolayı" hayatını kaybetti.

Adının Cong Cinşing (Zhong Jinxing) olduğu belirtilen 32 yaşındaki doktorun Çin'in güneyinde bulunan Hong Kong yakınlarındaki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde 33 gün aralıksız mesai yaptığı ve geçtiğimiz cuma günü yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu gelişmeyle birlikte Çin'de koronavirüsle mücadele kapsamında ölen doktor sayısı 8'e ulaştı.

Daha önce koronavirüsü dünyaya duyuran ilk kişi olan 34 yaşındaki Çinli Doktor Li Vınliyan (Li Wenliang) enfekte olması sebebiyle karantinadayken hayatını kaybetmiş bu olay birçok kesim tarafından üzüntüyle karşılanmıştı. 34 yaşındaki doktor Vınliyan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in resmi açıklamasından 3 hafta önce koronavirüs tehlikesini haber vermiş ancak bu hareketi sebebiyle Vuhan polisi tarafından sorguya çekilmişti.

Dünya'da Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 3 bini aşarken, vaka sayısı 90 bine yaklaştı

Virüsün en çok görüldüğü ikinci ülke olan Güney Kore'de vaka sayısı 4 bin 212'yi geçti. Ölü sayısı ise 22'de kaldı. Çin’den sonra en çok ölümün yaşandığı İran’da ölü sayısı 54'e yükseldi.

Koronavirüs sebebiyle İtalya'da ölü sayısı 34, Diamond Princess gemisinde 6, Japonya'da 6, Fransa ve Hong Kong'da 2, ABD, Tayvan, Tayland, Filipinler ve Avustralya'da 1 oldu.

ABD'de ikinci ölüm

Amerika Birleşik Devletleri Washington eyaleti Sağlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Seattle yakınlarındaki bir bakım evinde 70 yaşlarında Kovid-19 taşıyıcısı bir hastanın hayatını kaybettiği belirtildi.

Cumartesi günü de aynı bölgede 50 yaşlarında bir hastanın ölümü, "ABD’de ilk Kovid-19 bağlantılı ölüm" olarak rapor edilmişti. Böylelikle ABD'de koronavirüs nedeniyle yaşanan ölüm sayısı 2'ye yükseldi.

Sağlık yetkilileri, Washington eyaletinde 12 teyit edilmiş Kovid-19 vakası bulunduğunu kaydetti.

Fransa'da 30 yeni vaka bildirildi

Fransa'da 30 yeni koronavirüs vakası bildirildi. Ülkede virüsten etkilenenlerin sayısı 130'a yükseldi.

Fransa'da şimdiye kadar virüsün görüldüğü 2 kişi hayatını kaybetti.

Paris’teki ünlü Louvre Müzesi koronavirüs nedeniyle kapılarını ziyaretçilere kapattı.

Çekya'da ilk vaka görüldü

Çekya'da ilk yeni tip koronavirüs vakaları tespit edildi.

Sağlık Bakanı Adam Vojtech, 3 kişide Covid-19 vakası tespit edildiğini açıkladı.

Hastalardan ikisinin Çekya birisinin ABD vatandaşı olduğunu belirten Vojtech, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.

Dominik Cumhuriyeti'ne de sıçradı

Karayip ülkesi Dominik Cumhuriyeti'nde İtalya vatandaşı bir kişide Covid-19 tespit edildiği açıklandı.

Sağlık Bakanı Rafael Sanchez Cardenas, ülkeye 22 Şubat'ta giriş yapan 62 yaşındaki bir İtalyanda Covid-19 tespit edildiğini duyurdu.

Latin Amerika ülkelerindeki Kovid-19 vakaları ilk Brezilya'da, ardından Meksika ve Ekvador'da görülmüştü.

Almanya'da koronavirüs taşıyan öğretmenin okulu kapatıldı

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde bir öğretmende yeni tip koronavirüs tespit edilmesinden dolayı görev yaptığı okul 15 Mart’a kadar kapalı tutulacak. Ayrıca öğretmen ile birlikte okuldaki 70 öğrenci ile 30 öğretmen karantinaya alındı.

Belçika'da ikinci virüs vakası

Belçika Sağlık Bakanı Maggie de Block, Fransa’nın kuzeyinden gelen bir kişide koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

Koronavirüs vakası Bahreyn'de 47'ye, İngitere'de 35'e, Irak'ta 19'a yükseldi

Bahreyn Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkede beşi Bahreyn, biri Suudi Arabistan vatandaşı olmak üzere altı kişide daha virüs tespit edildiği ve salgına yakalananların sayısının 47'ye ulaştığı belirtildi.

Irak Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da İran’dan kısa bir süre önce dönen altı kişide Covid-19 tespit edildiği kaydedildi.

İngiltere'de de koronavirüs vakası sayısının 35'e yükseldiği belirtildi.

İtalya'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi

Ülkede 21 Şubat Cuma patlak veren koronavirüs vakaları, hızla yayılmaya ve can almaya devam ediyor.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma'da düzenlediği basın toplantısında Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı.

Borrelli, hastalığın bulaştığı kişi sayısının bin 694'e ulaştığını, ölü sayısının da 34’e yükseldiğini açıkladı.

Kuzey İtalya'da hastalığın ilk kez görüldüğü Lombardiya bölgesinde sağlık sisteminde kriz yaşanıyor. Hastanelerin kapasitesinin çok üstünde çalıştığı bölgede, emekli doktor ve hemşirelerin geri çağrılması gündeme getirildi.

Ermenistan'da ilk Covid-19 vakası

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İran'dan gelen bir yolcuda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini ve bunun ülkede ilk vaka olduğunu duyurdu.

Paşinyan, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, bir süre önce Tahran’dan gelen 29 yaşındaki Ermenistan vatandaşında Kovid-19 tespit edildiğini belirtti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.