Koronavirüs'te son durum: Salgın hızla yayılıyor, ölü sayısı 3300'ü aştı

Koronavirüs'te son durum: Salgın hızla yayılıyor, ölü sayısı 3300'ü aştı

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 300'ü geçerken vaka sayısı 98 bini aştı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ölümcül koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 300'ü geçerken vaka sayısı 98 bini aştı.

Türkiye'de bugüne kadar herhangi bir koronavirüs vakası ya da bundan dolayı bir ölüm görülmedi.

Çin'deki koronavirüs kaynaklı ölü sayısı 3 bin 42 olarak açıklanırken, 1 gün içerisinde 30 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İşte koronavirüsle ilgili son gelişmeler:

İran'da eski Dışişleri Bakan Vekili koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

İran'ın Eski Şam Büyükelçisi, Dışişleri Bakan Vekili ve Meclis Başkanı Danışmanı Hüseyin Şeyhulislam, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

İran'ın tatil bölgelerinden Mazenderan ve Gilan eyaletleri, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında girişlere kapatıldı.

Mazenderan Vali Yardımcısı Hüseyin Hasannejad, İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'da yer alan açıklamasında, kalmak amacıyla eyaletin batısından giriş yapmak isteyen araçlara izin vermeyeceklerini belirtti.

Koronavirüsün daha fazla yayılmasını engellemek için araçların izlenmesi ve kontrol edilmesiyle ilgili planın hayata geçirildiğini aktaran Hasannejad, bu uygulama kapsamında Mazenderan'a bağlı kentlerde kalmak amacıyla gelen araçların geçişine izin verilmeyeceğini ifade etti.

Öte yandan, Mazenderan'a bağlı Ramser ilçesi ile Gilan eyaletine bağlı şehirler arasındaki yolların da çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığı belirtildi.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, çarşamba günü yaptığı açıklamada, halka okul tatilini fırsata dönüştürüp yolculuk yapmamaları çağrısında bulunarak, salgının olduğu şehirlerin girişlerine kontrol noktaları kurarak giriş-çıkışları denetim altında tutacaklarını belirtmişti.

İngiltere'de ilk ölüm

İngiltere'de 1 kişinin perşembe günü koronavirüsten öldüğü açıklandı ve böylece ülkede Covid-19 kaynaklı ilk ölüm kayıtlara girdi. Ülkede vaka sayısı 30 artarak 115 olurken, yeni vakaların 25'inin başkent Londra'da görüldüğü belirtildi.

Fransa'da milletvekilinde koronavirüs tespit edildi

Fransa'da koronavirüs vakaları Ulusal Meclis'e de sıçradı. Fransız bir milletvekili ve mecliste çalışan bir işçinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı bildirildi.

İtalya'da Covid-19'dan ölenlerin sayısı 148'e yükseldi

İtalya'da, yeni tip koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 41 kişi artarak 148'e çıktı.

Ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 3 bin 296, ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde koronavirüs bulaşanların toplam sayısının ise 3 bin 858 olduğunu belirtildi. İyileşenlerin sayısı ise 138 kişi artarak 414'e ulaştı.

İtalyan basınında yer alan habere göre, Brescia kentinde bir yenidoğan bebekte yapılan koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

NATO'nun Mons'taki karargahında koronavirüs vakaları

NATO'nun Belçika'nın Mons kentindeki Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı'nda (SHAPE) çalışan bir kişi ve ailesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi.

NATO yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, Covid-19, Belçika dışına seyahat eden 3 kişide görüldü.

Bir karargah çalışanı ile ailesi olan bu kişiler, SHAPE'e giriş yapmadan karantinaya alındı.

SHAPE'te tehdit düzeyinin "düşük" olduğu belirtilirken, durumun yakından takip edildiği kaydedildi.

İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı 108'e yükseldi

İran Meclis Başkan Yardımcısı, 23 milletvekilinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini duyurdu. Ayrıca ülkede Covid-19 salgınında ölenlerin sayısı 92'ye, vaka sayısı ise 2 bin 922'ye yükseldi. Dini lider Ayetullah Ali Hamaney, silahlı kuvvetlere, Covid-19 salgınıyla mücadelede sağlık bakanlığına yardımcı olma emri verdi.

Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüs dünyayı meçhul bir bölgeye çevirdi

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Yeni tip koronavirüs dünyayı meçhul bir bölgeye çevirdi" ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, "Daha önce, topluluk düzeyinde bulaşabilen bir solunum yolu patojeni görmedik, ancak doğru önlemler alınırsa da bu kontrol altına alınabilir” dedi.

Dünya'da Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 3 bin 300'ü, vaka sayısı 98 bini aştı

Virüsün en çok görüldüğü ikinci ülke olan Güney Kore'de vaka sayısı 6 bin 284'ü geçti. Ölü sayısı ise 40'a yükseldi. Çin’den sonra en çok ölümün yaşandığı İran’da ölü sayısı 108'e yükseldi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.