Kosova'da tansiyon yeniden yükseliyor: Bir polis öldü, diğeri yaralandı

Kosova'da tansiyon yeniden yükseliyor: Bir polis öldü, diğeri yaralandı

Mayıs ayında Sırp protestocularla yetkililer arasında çıkan çatışmaların ardından Kosova'da tansiyon yeniden yükseldi.

Kosova Başbakanı Albin Kurti yaptığı açıklamada, Pazar günü erken saatlerde Kosova'nın kuzeyindeki bir köyde meydana gelen çatışmada bir Kosova polisinin öldüğünü ve bir diğerinin de yaralandığını, bunun aylardır yaşanan ilk büyük şiddet olayı olduğunu söyledi.

Kurti, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada olayı bir "terör eylemi" olarak nitelendirerek "Şu anda polisimize karşı çeşitli tiplerde ateşli silahlarla açılan ateş halen devam ediyor" dedi. "Saldırganlar maske takan profesyoneller ve ağır silahlılar."

Kosova'da gerginlik

Mayıs ayında Kosova'nın kuzeyinde 90'dan fazla NATO barış gücü askerinin ve 50 kadar Sırp protestocunun yaralandığı çatışmaların ardından Kosova'da tansiyon yeniden yükseldi.

Kosova'da nüfusun yüzde 90'ından fazlasını Arnavutlar oluştururken, Sırplar sadece kuzey bölgesinde varlık gösteriyor.

İki eski düşman arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik AB destekli görüşmeler geçen hafta tıkanmış, AB Dış Politika Şefi Josep Borrell, Kurti'yi Sırpların çoğunlukta olduğu belediyelere daha fazla özerklik sağlayacak bir birlik kurmamakla suçlamıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.