Kral Selman'dan Arap ülkelerine olağanüstü zirve daveti

Kral Selman'dan Arap ülkelerine olağanüstü zirve daveti

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Körfez İşbirliği Konseyi ve Arap Birliği üyesi ülkelerin liderlerini, olağanüstü toplantıya davet etti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Körfez İşbirliği Konseyi ve Arap Birliği üyesi ülkelerin liderlerini, olağanüstü toplantıya davet etti. Zirve 30 Mayıs'ta Mekke'de düzenlenecek.

Kral Selman'ın 'acil' kodlu zirve davetinin İran'la gerilimin arttığı bir zamana denk gelmesi dikkat çekti.

Söz konusu zirvenin düzenlenmesi kararı, Suudi Arabistan'da geçen salı iki petrol pompa istasyonuna "drone" saldırısı düzenlenmesi ve Suudi Arabistan'a ait ticari gemilerin sabotaja uğramasının ardından alındı.

Suudi Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, Kral Selman'ın bu ülkelerle bölgede güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine ilişkin istişare ve koordinasyon kurmak istediğini dile getirdi.

Öte yandan Mekke şehri Kral Selman'ın öncülüğünde 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde de 14. Dönem İslam Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

Ortadoğulu bazı analistler, Kral Selman'ın İran'a karşı cephe oluşturma amacında olduğunu öne sürüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.