Kremlin Sözcüsü Peskov Wagner'in Afrika'daki faaliyetleriyle ilgili konuştu

Kremlin Sözcüsü Peskov Wagner'in Afrika'daki faaliyetleriyle ilgili konuştu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’da sadece bir biçimde orduyla ilişkili tesisleri vurduklarını, sivil tesisleri vurmadıklarını öne sürdü.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’da sadece bir biçimde orduyla ilişkili tesisleri vurduklarını, sivil tesisleri vurmadıklarını belirtti.

Sputnik'in haberine göre sözcü Peskov, Ukrayna’nın Kramatorsk kentindeki bir restorana düzenlenen saldırıda sivillerin hayatını kaybettiği yönündeki haberlerin sorulması üstüne, “Rusya Federasyonu sivil tesislere saldırı düzenlemiyor. Saldırılar, öyle ya da böyle, bir biçimde askeri altyapı ile ilişkilere yerlere gerçekleştiriliyor” dedi.

Wagner ve Afrika

Peskov özel askeri şirket Wagner’in Afrika’da bağımsız bir biçimde işlerini yürüttüğünü, bu işlerle devletin herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Wagner’in Rusya Savunma Bakanlığı üstünden devlet tarafından finanse edildiğini söylediğini hatırlatan Peskov, “Ancak şirket devletle hiçbir ilişkisi olmadan kendi işlerini de yürütüyordu” ifadelerini kullandı.

"Orta Afrika Cumhuriyeti'nde faaliyetler devam edecek"

Kremlin Sözcüsü, Wagner’cilerin de faaliyet gösterdiği bilinen Orta Afrika Cumhuriyeti’yle ilgili bir soru üstüne de, “Burada gerekli sayıda askeri danışmanımız faaliyetlerini sürdürecek” dedi.

Peskov bu açıklamayı, Orta Afrika Cumhuriyeti hükümetinin, ülkedeki Wagner güçlerinin yerine Rusya’nın göndermeye karar vereceği başka bir gücü kabul etmeye hazır olduklarını duyurmasını izledi.

Wagner mensuplarının ayaklanması ardından Rusya’da yeniden özel askeri şirketin kurulmasına izin verilip verilmeyeceği sorusuna da, Kremlin Sözcüsü, “Bu konuda yapılacak hukuki düzenlemeler konusundaki tartışmalar sürüyor, şu an için bir sonuca varılmış değil” yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.