Kremlin: Türkiye Ukrayna ile ilişkileri Rusya'ya karşı kullanmamalı

Kremlin: Türkiye Ukrayna ile ilişkileri Rusya'ya karşı kullanmamalı

Rusya, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin gelişimine yönelik açıklamalarda bulundu.

Rusya, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin gelişmesine karşı çıkmayacağını fakat bu ilişkilerin Moskova'ya karşı yöneltilmemesi gerektiğini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Petrov, egemen bir devlet olarak Türkiye'nin Ukrayna dahil herhangi bir ülkeyle ilişkilerini geliştirme hakkına sahip olduğunu belirtti ve şöyle dedi:

"Ancak elbette ki Türkiye ile ortak olduğumuz için bu ilişkilerin aleyhimize gelişmeyeceğini ummak istiyoruz."

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin geçtiğimiz günlerdeki Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'nın NATO üyeliğini desteklediklerini açıklamıştı. Ayrıca iki ülke arasındaki "Stratejik Endüstriler Alanında İşbirliğine" ilişkin mutabakat zaptını içeren protokolün imza töreni gerçekleştirilmişti.

Putin Türkiye'ye gelecek mi?

Öte yandan Erdoğan, NATO zirvesine katılmak üzere Litvanya’nın başkenti Vilnius’a gidişinin öncesinde Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Putin ile önümüzdeki ay bir ziyaret bekliyoruz. Türkiye ziyareti gerçekleşirse tahıl koridoru konusunu yüz yüze görüşeceğiz” dedi.

Peskov ise Putin'in Türkiye gezisine dair tarihin henüz belli olmadığını söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.