Küba'da 60 yıllık Castro kardeşler dönemi sona eriyor

Küba'da 60 yıllık Castro kardeşler dönemi sona eriyor

Küba'da son Castro'nun da görevden ayrılmasıyla 60 yıllık aile tekeli sona eriyor ve liderlik nispeten daha genç bir nesle geçiyor.

Küba'da son Castro'nun da görevden ayrılmasıyla 60 yıllık aile tekeli sona eriyor ve liderlik nispeten daha genç bir nesle geçiyor. Ancak iktidar hala Komünist Parti'nin elinde ve sıkı sıkıya korunuyor.

Cuma günü başlayacak dört günlük parti kongresinde 89 yaşındaki Raul Castro, ülkenin en güçlü otoritesi olan Komünist Parti Sekreterliğini, mevcut Devlet Başkanı 60 yaşındaki Miguel Diaz-Canel'e devredecek.

Bu, Küba siyasetinde, 1959'dan 2008'e kadar neredeyse yarım yüzyıldır hüküm süren ve ülkenin babası ve kurtarıcısı olarak nitelendirilen ve saygı gören Fidel Castro ve ardından gelen Raul Castro kardeşlerin altmış yıllık hakimiyetlerinin resmen sona ermesi anlamına geliyor.

Diaz-Canel, Küba Komünist Partisi'nin (PCC) üçüncü sekreteri olacak ve aynı zamanda devlet başkanlığı görevini koruyacak.

Ayrıca kendisi daha doğmadan önce gerçekleşen 1950'lerin Castro önderliğindeki devriminden bu yana Küba'nın ilk sivil lideri olacak.

Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro hayatını kaybetti
Takım elbise giyen, kravat takan, teknoloji meraklısı ve Beatles hayranı olan Diaz-Canel, her ikisi de askeri kıyafet giymeyi seven seleflerinden bazı yönleriyle daha modern olsa da, her şeyden öte sadık bir PCC üyesi olmaya devam ediyor.

Kaynak: Euronews

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.