Küba'da 'esrarengiz' saldırılar: ABD'li personeller ülkeye çağrıldı

Küba'da 'esrarengiz' saldırılar: ABD'li personeller ülkeye çağrıldı

Küba’daki Amerikalı diplomatlar ve aileleri bir süredir açıklanamayan sağlık sorunları yaşıyor.

Amerika, Havana Büyükelçiliği’ndeki personelinin yüzde 60’ının ülkeye geri dönmesini istedi. Washington, Amerikalı turistleri de Küba otellerinde kaydedilen bazı saldırılardan dolayı uyardı. Küba’daki Amerikalı diplomatlar ve aileleri bir süredir açıklanamayan sağlık sorunları yaşıyor.

Haber ajansı Associated Press’e göre yetkililer, Küba’ya vize verilmesinin durdurulduğunu bildirdi ve yeni bir seyahat uyarısının yayınlanacağını aktardı.

Yetkililer haber ajansı Reuters’a da Perşembe günü yaptıkları açıklamada Amerika’nın Havana Büyükelçiliği’nden personel çekmek için bir plan hazırlamakta olduğunu söylemişti. Çekilmenin sebebi ise açıklanamayan saldırılarla Amerikalı diplomatların sağlıklarının bozulması.

Yetkililere göre 21 Amerikalı diplomat ve aile üyesi, işitme kaybı, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi kaynağı bilinmeyen sağlık sorunları yaşıyor.

Küba hükümeti ise konunun kendisiyle ilgisini yalanlamış ve durumun incelendiğini bildirmişti.

Havana Büyükelçiliği’nin güvenlik önlemi olarak da olsa kısmen tasfiye edilmesi, Amerika’nın Küba hükümetinin konuya yaklaşım biçiminden memnuniyetsizlik duyduğu mesajını verecek. Bu durum Obama dönemi Havana ile ilişkilerin yeniden kurulması politikasına da yeni bir darbe olacak.

Amerika hükümeti, Kübalı yetkilileri doğrudan suçlamıyor. Ancak Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Salı günü Washington’da Kübalı mevkidaşı Bruno Rodriguez’e Küba’nın yabancı diplomatları ve ailelerini koruma sorumluluğunu hatırlatmıştı.

Amerikanın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.