Kudüs: İsrail güçlerinin saldırılarında onlarca kişi yaralandı

Kudüs: İsrail güçlerinin saldırılarında onlarca kişi yaralandı

İsrail güçleriyle Filistinliler arasında dün yaşanan çatışmalarda onlarca kişi yaralandı.

İsrail güçleriyle Filistinliler arasında dün yaşanan çatışmalarda onlarca kişi yaralandı.

İşgal altındaki Kudüs kentinin Babu’l-Amud bölgesi yakınlarında işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda onlarca kişi yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Babu’l-Amud bölgesinde toplanan Filistinlileri güç kullanarak dağıttığını ve üç kişiyi gözaltına aldığını bildirdi.

Çatışmaların Sultan Süleyman Caddesi’ne uzandığı, işgal güçlerinin Filistinlileri Sultan Süleyman Caddesi’nde ve es-Sahira Kapısı yakınlarında kovaladığı belirtildi.

İşgal güçlerinin Babu’l-Amud, Sultan Süleyman Caddesi ve es-Sahira Kapısı bölgelerinde Filistinlilere atlı polislerle saldırdığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde gösteri yapan Filistinlilere atık suyla ve plastik mermiyle müdahalesi sonucu 5 kişi yaralandı.

Filistin Kızılay Derneği, ekiplerinin Kudüs çevresinde yaşanan çatışmalarda yaralanan yaklaşık 100 kişiye ilk yardımda bulunduğunu, 8 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve yaralıların çoğunun plastik mermiyle yaralandıklarını açıkladı.

İşgal güçlerinin ambulansların Babu’l-Amud bölgesine girmesine izin vermediğini bildiren Filistin Kızılay Derneği, kendilerine ulaşılamayan onlarca yaralı olduğunu kaydetti.

İlk yardım ekiplerinin Kudüs içinde hareketlerinin kontrol noktalarıyla engellendiğini ifade eden Filistin Kızılay Derneği, işgal güçlerinin bir ambulansa ses bombası attığını ve atık su sıktığını söyledi.

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum