Kudüs yakınlarındaki silahlı saldırıda en az 1 Yahudi öldü

Kudüs yakınlarındaki silahlı saldırıda en az 1 Yahudi öldü

İsrail işgali altındaki Kudüs yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda 1 Yahudi yerleşimci öldü, 1'i ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail polisi, Perşembe günü işgal altındaki Batı Şeria'da bir Yahudi yerleşimi yakınlarında meydana gelen silahlı saldırıda bir kişinin öldüğünü ve sekiz kişinin yaralandığını açıkladı.

Polis ilk açıklamasında Kudüs yakınlarındaki Maale Adumim yerleşimi civarında meydana gelen saldırıda ölen olmadığını ancak sekiz kişinin yaralandığını bildirmişti.

Polis, silahlı üç kişinin Perşembe günü İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bir Yahudi yerleşimi yakınlarında birkaç araca otomatik silahlarla ateş açtığını ve en az 8 kişinin saldırıda yaralandığını açıkladı.

Sonraki açıklamalarda yaralılardan bir kişinin öldüğü belirtildi.

Olayın Kudüs'ün doğusundaki Maale Adumim yerleşimi yakınlarında meydana geldiğini belirten polis, saldırganların bölgeye bir araçla geldiklerini söyledi.

121.jpg
Filistinliler tarafından kullanılan silahlar

7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da İsrail güçlerinin korumasındaki Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik baskısı görülmemiş boyutlara ulaşmış durumda.

Polis tarafından yapılan açıklamada, "Üç terörist... araçlarından inerek Kudüs'e giden yolda trafik sıkışıklığı içinde duran araçlara otomatik silahlarla ateş etmeye başladı" denildi.

Saldırıyı gerçekleştiren üç kişiden ikisinin İsrail güçleriyle girdikleri çatışmada hayatını kaybettiği açıkladı. Diğer bir kişinin ise İsrail güçlerince yakalandığı ifade ediliyor.

Polis, çeşitli derecelerde yaralanan sekiz kişinin sağlık görevlileri tarafından olay yerinden tahliye edildiğini söyledi.

Perşembe günkü silahlı saldırı, geçtiğimiz Cuma günü İsrail'in güneyindeki Kiryat Malaki kasabası yakınlarındaki bir otobüs durağında iki Yahudinin vurularak öldürülmesinin ardından geldi.

İşgal altındaki Batı Şeria bölgesi İsrail güçlerinin günlük olarak gerçekleştirdiği baskınlara şahit oluyor. 7 Ekim sonrası artan baskınlarla genellikle İsrail güçlerinin Filistinlileri öldürmesiyle sonuçlanıyor.

Ramallah'taki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimciler Gazze savaşının başlamasından bu yana Batı Şeria'da en az 400 Filistinliyi öldürdü.

İsrail, 1967 Arap-İsrail savaşında Batı Şeria'yı -daha sonra ilhak ettiği Doğu Kudüs de dahil olmak üzere- ele geçirdi.

Şu anda işgal altındaki Batı Şeria'da yaklaşık 475,000 Yahudi yerleşimci yaşıyor ve bu yerleşimler Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun çoğu tarafından yasadışı kabul ediliyor.

Batı Şeria'daki Filistinli nüfusu ise yaklaşık 2.9 milyon olarak belirtiliyor.

Filistinliler bu bölgenin gelecekteki bağımsız devletlerinin kalbi olduğunu savunurken Çarşamba günü İsrail parlamentosu, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun bir Filistin devletinin tek taraflı olarak tanınmasına karşı çıkan önerisini ezici bir çoğunlukla onayladı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 7 Ekim’den bu yana yarısından fazlası kadın ve çocuk olmak üzere en az 29,410 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News, AFP

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.