Kuran rahatsız etti: Konya'da ayet yazılı afişler kaldırıldı

Kuran rahatsız etti: Konya'da ayet yazılı afişler kaldırıldı

Konya'da üzerlerinde ayet yazılı olan afişler 'rahatsızlığa yol açması' sebebiyle kaldırıldı.

Konya'da üzerlerinde ayet yazılı olan afişler 'rahatsızlığa yol açması' sebebiyle kaldırıldı.

Belediyeye ait otobüs duraklarında bulunan reklam panolarında, üzerlerinde Maide Suresi'nin 51'inci ayetinin yazılı olduğu afişler değiştirildi.

Ayette "Ey iman edenler Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete eriştirmez." ifadeleri yer alıyordu.

Otobüs duraklarının panolarını kiralayan ve söz konusu ayetleri yayınlayan Anadolu Açıkhava Reklamcılık şirketinin yetkilileri, konuya dair yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

"Afişler asıldıktan sonra görevli arkadaşlarımızın uyarılarıyla toplatmaya başladık. Tepkiler üzerine değil zaten biz fark edip kaldırdık. Dün gece itibariyle de tamamı kaldırıldı. O afişlerin yerine Türk bayrağı asılacak."

Kısa süre sonra afişler değiştirildi.

konyaafis.jpg

AGD'den açıklama: Münferit bir olay

Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı’nın (MGV) Konya şubeleri tarafından hazırlanan afişler önceki gün Konya’da bazı otobüs duraklarında bilbordlara asılmıştı.

AGD Genel Başkanı Salih Turha, "Yaşanan olayın genel merkezin bilgisi dahilinde olmadığını ve münferit bir konu olduğunu" belirterek daha geniş bir açıklamayı kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum