"Kürdistan kentleri Şiileştiriliyor"

"Kürdistan kentleri Şiileştiriliyor"

Peşmerge Bakanlığı 70 Birlikleri Komutanı Cafer Şeyh Mustafa, ''Haşdi Şabi milislerinin uygulamaları IŞİD'den daha beter'' dedi.

Peşmerge Bakanlığı 70 Birlikleri Komutanı Cafer Şeyh Mustafa, "Haşdi Şabi milislerinin Tuzhurmatu'da Kürtlere karşı gerçekleştirdiği suçların IŞİD'in uygulamalarından daha beter olduğunu" söyledi.

Haşdi Şabi'nin Tuzhurmatu'daki uygulamalarından sonra Irak Başbakanı Haydar Abadi'nin başını alıp gitmesi gerektiğini ifade eden Mustafa, Irak'ta yönetimi elinde bulunduran Şii anlayışın Irak'ta Sünni Arapları devre dışı bıraktıktan sonra Kürtlere yöneldiğini ifade etti.

"Bu süreç, Kürdistan kentlerinin Şiileştirilmesi sürecidir"

K24'ün aktardığına göre; 16 Ekim'de Haşdi Şabi ile birlikte Kürdistan'a saldırı girişiminin Kürtlere yöneliş sürecinin başlangıcı olduğunu belirten Cafer Şeyh Mustafa, bu süreçte Kerkük ve Kürdistan idaresinde olmayan Kürdistan kentlerinin Şiileştirilmesinin öngürüldüğünün altını çizdi.

"Abadi kukladır"

Kürdistan Peşmerge güçlerinin yol açmaması durumunda Irak ordusunun Musul'u IŞİD'ten almasının mümkün olmayacağını ileri süren Mustafa, Irak Başbakanı Abadi'nin yaşanan gelişmelerdeki rolü ile ilgili ise "Abadi, bu güçlerin elindeki bir kukladır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.