Küresel ısınmayı yalanlayan Trump'tan geri adım

Küresel ısınmayı yalanlayan Trump'tan geri adım

ABD Başkanı Donald Trump, 'küresel ısınmanın yalan olduğu, Çin tarafından ekonomik zarar vermek için uydurulduğu' söyleminden geri adım attı.

Pazar günü CBS televizyonunda yayınlanan “60 Dakika” programına röportaj veren Trump, “Sanırım bir şeyler oluyor. Bazı şeyler değişiyor ve yine değişecek. İklim değişikliğini reddetmiyorum ama gayet iyi şekilde gerileyecek. Milyonlarca yıllık bir şeyden bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Trump, uzun süredir "küresel ısınmanın bir yalan olduğunu ve bu yalanın Çin tarafından Amerikan ekonomisine zarar vermek için uydurulmuş olduğunu" savunuyordu. Araştırmalar küresel ısınmanın kirlilik ve insanların yarattığı çevresel sorunlar kaynaklı olduğunu gösterse de Trump, buna insanoğlunun neden olduğu konusunda emin olmadığını söyledi. ABD Başkanı bu sebeple de "trilyonlarca dolar harcamak ve milyonlarca kişinin işsiz kalmasına neden olacak kararlar almak istemediğini" belirtti.

Birçok bilimadamı son dönemdeki güçlü kasırgalarla küresel ısınma arasında bağlantı olduğunu söylüyor. Son olarak Florida Panhandle’ı vuran Michael Kasırgası, Amerika kıtasını son 50 yıldır etkileyen en güçlü fırtına oldu.

Trump, "Michael’dan daha kötü kasırgalar olduğunu, uzmanların küresel ısınma konusunda çağrılar yapmasının büyük bir siyasi söylem olduğunu" söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.