Kuril sorunu: Japonya'dan Rusya'ya nota

Kuril sorunu: Japonya'dan Rusya'ya nota

Japonya, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’in Kuril Adaları’nı ziyaret etmesi nedeniyle Rusya’ya protesto notası verdi.

Japonya, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’in Hokkaido’nun kuzeyindeki Kuril Takım Adaları’ndan Etorofu Adası’nı ziyaret etmesinin ardından Rusya’nın Tokyo Büyükelçisi Mihail Galuzin, Japonya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mori Takeo, Rus Büyükelçi Galuzin’e tepkilerini belirterek Rusya’ya protesto notası verildiğini aktardı.

Rus Büyükelçi Galuzin, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “2. Dünya Savaşı’nın sonucu olarak adaların yasal olarak devralındığına yönelik temel duruşun ışığında protesto kabul edilemez.” dedi.

Japon halkının duygularını incitti

Konu ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toşimitsu, ziyaretin Japon halkının 'duygularını incittiğini' belirterek, bu durumun Japon-Rus ilişkilerine katkı vermediğini ifade etti.

Kabine Baş Sekreteri Kato Katsunobu ise ziyaretin, Kuzey Adaları konusunda Japonya’nın süregelen duruşuyla çeliştiğini ve oldukça talihsiz olduğunu belirtti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.