Kürt molla iddialı: Trump'ı 'okuyarak' tedavi edebilirim

Kürt molla iddialı: Trump'ı 'okuyarak' tedavi edebilirim

Iraklı Kürt Molla, Trump'ın içinde 'cin olduğunu', onu 'okuyarak' tedavi edebileceğini iddia etti.

Donald Trump'ın, ABD'nin 45. başkanı olarak seçilmesi dünya çapında karmaşık tepkilere neden oldu, Irak da dahil.

Irak'ta bazıları Trump'ın seçilmesinin, ABD'nin Ortadoğu'da politikalarını şeffaflaştıracağını ifade ederek bunun iyiye işaret olduğunu belirtti.

Bazı kimseler ise Trump'ın siyasi geçmişinin olmamasını, İsrail devletine sorgusuz sualsiz desteğini ve Irak'a yönelik -şimdi kaldırılmış olan- vize kısıtlaması kararını endişe, korku ve kızgınlıkla karşıladı.

Ülkede Trump'a destek için restoranları ve hatta çocuklarını Trump olarak adlandıranlar olduğu gibi açık ve şiddetli şekilde eleştirenler de bulunuyor.

"Trump'ın akıl sağlığında problem var, tedavi edilmezse öldürülecek"

Ancak bu hafta Kürt bir din adamı, meseleye çok ilginç bir bakış açısı getirdi.

Trump'ın 'akıl sağlığındaki problemin' küresel çaptaki yankıları hakkında endişeli olan Mele Ali Kalak, 'modern psikolojide' oldukça 'alışılmadak' karşılanan bir teklif önerdi: Trump'ı 'okuyarak' tedavi etmek...

Mele Ali, Rudaw ile yaptığı röportajda şunları söyledi: "Trump cinlenmiş ve cini çıkarmak için onu falakaya yatırmak gerekiyor. Aklını kaybetmiş ve her zaman sınırlarını aşıyor. Yardıma ihtiyacı var. Eğer tedavi edilmezse şu anki gibi davranmaya devam edecek. Ya çıldıracak yahut öldürülecek. Herkese saldıran bir mahluk haline geldi."

Daha önce Irak yetkilileriyle de çalışan Mele Ali'nin kanser ve AIDS gibi hastalıkları tedavi edebildiği iddia ediliyor. Mele Ali, felç geçiren Talabani'yi de tedavi etmek istediğini söylemişti. Kürt din adamı "Talabani'yi tedavi etme sözünün hala geçerli olduğunu" ifade ederek "hastanın kendisine gelmesinin gerektiğini" söyledi.

Mele Ali tedavi olmak için kendisine birçok Iraklı yetkilinin geldiğini ve onları da tedavi ettiğini dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.