Kurtulmuş: Türkiye'de ekonomik sıkışıklığın nedeni iç dengeler değil

Kurtulmuş: Türkiye'de ekonomik sıkışıklığın nedeni iç dengeler değil

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, dünyanın Üçüncü Büyük Savaş döneminde olduğunu, bunun da ekonomik savaş olduğunu söyledi.

Son dönemde ABD ve Çin'in karşılıklı olarak gümrük vergilerini artırması, dünya çapında ekonomik endişelere yol açmıştı. CNN Türk'e konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de son dönemdeki ekonomik sıkışıklığın sebebi kendi dengelerinden kaynaklanmamıştır" dedi.

Fırat'ın doğusu da batısı da bizim

Suriye'ye de değinen Kurtulmuş, "Fırat'ın doğusu batısı tam bir cehennem durumuna dönmüş vaziyette. Dünyanın bütün orduları orada" dedi ve ekledi:

"Türkiye için de bu bölge beka meselesi. Ortadoğu onlar için kanlı bir satranç oyununun parçası. Fırat'ın doğusu da batısı da bizim. Bu bizi ilgilendiren bir güvenlik sorunu. Ezidiler, Kürtler, Türkler, Şiiler onların güvenliği ve rahatı Türkiye'nin sorunudur. Türkiye'nin bir tane ekseni var o da kendi ekseni. Türkiye'nin koruyacağı tek eksen de bu."

Kurtulmuş, Suriye'de çözüm için gerekenin tüm tarafların kendini temsil edebildiği bir siyasi ortam yaratmak olduğunu da belirtti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık ayında Suriye'ye operasyon mesajları verdiği bir dönemde ABD Başkanı Donald Trump, bölgedeki ABD askerlerini çekeceğini açıklamıştı. Bunun üzerine Erdoğan, operasyonu ABD askerlerinin çekilmesi sonrasına ertelediklerini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Suriye'yi görüşmüştü. Putin, "Suriye'de yeni anayasa sürecinin birileri tarafından sabote edildiğini düşündüğünü" belirtmişti.

Suriye'de çatışmalara siyasi bir çözüm bulunması için BM liderliğinde müzakereler yapılıyor. Bunun yanı sora Rusya, İran ve Türkiye de Suriye'deki durumu görüşmek için belirli aralıklarla bir araya geliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.