Kurtulmuş'tan Reina açıklaması: Bu saldırı farklı

Kurtulmuş'tan Reina açıklaması: Bu saldırı farklı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Reina'ya düzenlenen saldırının önceki saldırılardan farklılık gösterdiğini ve üç önemli noktası olduğunu söyledi.

Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırıyı bütün kararlılıkları ile kınadıklarını belirterek "Bu hain saldırı Türkiye'nin son zamanlarda karşı karşıya kaldığı hain saldırılardan bir yenisidir. Niteliği itibariyle önceki saldırılardan da önemli derecede farklılıklar arz etmektedir" dedi.

Bu saldırının mahiyetini anlamak için üç önemli noktadaki özelliklerine dikkat çekmek istediklerini ifade eden Kurtulmuş, "terör örgütlerinin '2017'de Türkiye'nin başına bela olmaya devam edeceğiz' mesajını vermeye çalıştıklarını" söyledi. Kurtulmuş, "Biz de onlara diyoruz ki 2017'de nerede olursanız olun inlerinize gireceğiz ve terör örgütlerinin hiçbiri arasında bir fark gözetmeksizin hepsini, milletimizin desteğiyle, elimizdeki bütün milli kapasitemizle, hepsini diz çöktüreceğiz, hepsine gerekli cevabı vereceğiz. Birinci mesajları budur" şeklinde konuştu. 

"İkinci mesajları Türkiye'nin sınır dışı operasyonlarına verilen bir mesajdır" diyen Kurtulmuş, "Özellikle Fırat Kalkanı operasyonu çerçevesinde başarılı bir şekilde Suriye'de yürütülmekte olan operasyonlar hem terör örgütlerini, hem terör örgütlerini taşeron olarak kullananları rahatsız ettiği anlaşılıyor" dedi.

"Halkın arasını açmaya çalışıyorlar"

"Türkiye'ye karşı hiçbir zarar gelmeyecek noktaya gelinene kadar operasyonların süreceğini" ifade eden Kurtulmuş, "Cerablus, El Bab, Menbiç nereye kadar giderse bütün bu terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı tehdit oluşturmaktan çıkarıldığı noktaya kadar, kararlılıkla sınır dışı operasyonlarımızı, Fırat Kalkanı Operasyonumuza devam edeceğiz" diye sözlerini sürdürdü.

"Bu ha bir eğlence yerinde yapılmış, ha bir ibadethanede yapılmış, ha bir eğitim yuvasında yapılmış, ha bir fabrikada, işyerinde yapılmış, ya da çarşıda pazarda yapılmış hiçbir farkı yoktur" diyen Kurtulmuş açıklamasına şöyle devam etti: "Üçüncü mesele ise bu terör eylemi ile birlikte maalesef Türkiye'de halkımız arasında hayat tarzları üzerinden, inanç farklılıkları üzerinden mezhepler üzerinden bir takım ayrışmaları ortaya koymaya çalışıyorlar. Bir kısmı da sosyal medya üzerinden yapılan bu tür şuursuz dengesiz, birtakım propagandalarla da Türkiye'de halkın arasını açmaya gayret ediyorlar. Hiç boşuna heveslenmesinler."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.