Kuşatma ve bombardıman: Doğu Guta'da 5 sivil hayatını kaybetti

Kuşatma ve bombardıman: Doğu Guta'da 5 sivil hayatını kaybetti

Rejim güçlerinin Doğu Guta bölgesini hedef aldığı saldırılarda siviller hedef alındı.

Rejim güçlerinin Doğu Guta bölgesine düzenlediği saldırılarda siviller hedef alındı.

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocukların olduğu en az 5 sivil yaşamını yitirdi. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Doğu Guta'daki Sakbe beldesine rejim güçlerince düzenlenen ağır silah saldırılarında 2 kadın 2 çocuk ve 1 erkek yaşamını yitirdi. 

Bölgedeki Sivil Savunma birimi tarafından yapılan açıklamada da ilk belirlemelere göre 5 sivilin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bilgisi kaydedildi. 

Sivil savunma birimleri Doğu Guta için acil yardım çağrısında bulunmuştu. 

Yerel kaynakların saldırıdan hemen sonra bölgeden paylaştığı görüntüler (+18):




Esed rejiminin ve destekçilerinin 5 yıldır ablukada tuttuğu Doğu Guta bölgesinde, yaklaşık 400 bin sivil yoksulluk, açlık ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. 

Ablukalar yüzünden temel gıda ürünleri ve ilaç girişi durdu

Rejimin 7 aydır sıklaştırdığı abluka yüzünden bölgeye kaçak yollarla sokulabilen temel gıda ürünleri ve ilaçların girişi durdu.

Sivil yerel meclislerin verilerine göre, Doğu Guta'da binden fazla çocuk, besin ve ilaç eksikliği nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya.

Şam'da rejim kontrolündeki (solda) ve muhaliflerin kontrolündeki (sağda) bölgeler

 Kaynak: Mepa News, AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.