Kuveyt'te Davud Yıldızı baskılı ürün satan dükkan mühürlendi

Kuveyt'te Davud Yıldızı baskılı ürün satan dükkan mühürlendi

Kuveyt yönetimi Davud Yıldızı olarak isimlendirilen sembolü taşıyan bir ürün satması sebebiyle merkezi çarşılardan birinin kapısına kilit vurulduğunu duyurdu. 

Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanlığı dün, Davud Yıldızı olarak isimlendirilen ve aynı zamanda İsrail'i temsil eden sembolü taşıyan bir ürün satması sebebiyle merkezi çarşılardan birinin kapısına kilit vurduğunu duyurdu. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada başkent Kuveyt şehrinin güneyindeki El-Fervaniye bölgesinde, ülkenin ticaret yasasına aykırı bir spor ayakkabıyı piyasaya sürdüğünün tespit edilmesi sebebiyle merkezi çarşılardan birinin mühürlendiği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, ticaret yasasına aykırı hareket eden çarşının yetkilileri hakkında soruşturmanın sürdüğü kaydedildi. 

Bakanlığın Twitter hesabında yayınlanan konuyla ilgili mesajda ülkenin ticaret yasasına aykırı bir şekilde satılan ürün olarak İsrail devlet amblemi olarak kullanılan Davud Yıldızı sembolünü taşıyan bir spor ayakkabısının fotoğrafına yer verildi. 

Kuveyt, İsrail'in ürettiği veya onu temsil eden ticari ürünlerin, normalleşme faaliyetlerine binaen üretilen ve İsrail hükümetinin meşrulaştırılması niteliği taşıyan ürünlerin satılmasını yasaya aykırı kabul ediyor.  

Kuveyt Millet Meclisi 27 Mayıs 2021 tarihinde çıkardığı yasayla İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi yasağına aykırı hareket edenlerin ve ilkesel olarak bu yasağı delenlerin cezalarının artırılmasına dair yeni hükümler koymuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.