Kuzey Afrika'da yeni kriz: Fas uyuşturucu ticareti yapmakla suçlandı

Kuzey Afrika'da yeni kriz: Fas uyuşturucu ticareti yapmakla suçlandı

Cezayir Dışişleri Bakanı'nın, Fas'ı 'uyuşturucu ticareti yapmakla' suçlamasının ardından Rabat yönetimi ülkedeki büyükelçisini geri çekti.

Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Messahel'in, Fas'ın ulusal havayolu şirketini 'uyuşturucu ticareti yapmakla' suçlamasının ardından Rabat yönetimi ülkedeki büyükelçisini geri çekti.

Dışişleri Bakanı Messahel, Afrikalı iş adamlarına yaptığı konuşma sırasında Fas Kraliyet Havayolu Şirketi'nin Sahra-altı Afrika'ya hava yoluyla "Yolculardan daha fazlasını taşıdığını" söylemişti.

Fas bankalarını da 'Uyuşturucu ticaretinden gelir elde etmekle' suçlanan Cezayirli bakan, "Hiçbir ülke Cezayir'den daha iyi değil" dedi.

Fas: Çocukça iddialar

Cezayir Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarına yanıt veren Fas yönetimi, iddiaları "sorumsuz" ve "çocukça" diye nitelendirdi.

Fas Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cezayir Dışişleri Bakanı'nın, ülkemizin Afrika politikasına ilişkin çok ciddi açıklamalarının ardından Cezayir büyükelçimizin geri çekilmesine karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Cezayir ve Fas arasındaki siyasi ilişkiler uzun süredir gerginliğini korurken iki ülke arasındaki sınır kapıları yaklaşık on yıldır kapalı durumda.

Fas yönetimi, Cezayir'i "Batı Sahra'daki ayrılıkçı gruplara destek vermekle" suçluyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.