Kuzey Kore: ABD düşmanca eylemlerinde kararlı

Kuzey Kore: ABD düşmanca eylemlerinde kararlı

Donald Trump'ın görevdeyken Kuzey Kore'ye ayak basan ilk ABD başkanı olmasından ve nükleer müzakerelere devam sözü verildiğinin açıklanmasından günler sonra, Kuzey Kore ABD'yi "düşmanca eylemlerde ve yaptırımlarda ısrarcı olmakla" suçladı.

Suçlama Pyongyang'ın Birleşmiş Milletler delegasyonundan geldi. Delegasyon ayrıca Washington'ı "Kore Yarımadası'ndaki barış ortamını bozmaya çalışmakla" da itham etti.

Trump Japonya'daki G-20 liderler zirvesinin ardından Pazar günü Kore Yarımadası'na geçerek, Kore Tarafsız Bölgesi'nde Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile buluşmuş ve sınırdan sembolik olarak Kuzey Kore topraklarına adım atıp, burada Kim ile tokalaşmıştı.

Kuzey Kore devlet televizyonu, liderlerin gelecekte çok yakın temas halinde kalma ve Kore yarımadasını nükleerden arındırmak üzere yapıcı diyaloğu ilerletme sözü verdiklerini duyurmuştu.

Ancak Pyongyang BM'deki açıklamalarıyla ABD'ye yönelik bu yumuşak tonunu değiştirdi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.