"Kuzey Kore balistik füze denedi"

"Kuzey Kore balistik füze denedi"

Güney Kore'den yapılan açıklamada bu sabah Kuzey Kore'nin askeri bir denizaltıdan fırlatılan balistik füze denemesinde bulunduğu iddia edildi.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin bir askeri denizaltıdan balistik füze denemesinde bulunduğunu açıkladı. Kuzey Kore'den henüz bu iddiaya yönelik doğrulama veya yalanlama gelmedi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin bugün Kore Yarımadası ile Japonya arasında bir bölgede askeri bir denizaltından balistik füze fırlatarak denemede bulunduğunu, bu denemenin gözdağı vermeyi hedeflediğini duyurdu.

Kuzey Kore aynı veya benzer şekilde 2021 içerisinde 7 denemede daha bulunduğundan bu iddia inandırıcı bulundu.

Bu deneme iddiasının, Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik silahlarına dair müzakere masasına çağırıldığı bir dönemde gelmesi dikkat çekti. ABD'nin Kore asıllı Kuzey Kore özel temsilcisi Sung Kim dün yaptığı açıklamada "ABD ve müttefiklerimizin güvenliğini artıran somut ilerleme sağlamak için Kuzey Kore ile diplomatik görüşmeler yapmayı hedefliyoruz." demişti.

Kore krizi

1950-1953'te çok kanlı bir savaşla bölünen Kore Yarımadası'nda 1953'teki ateşkesten bu yana bir anlaşma sağlanamadığı için hukuken savaş durumu devam ediyor. Kuzey Kore-Güney Kore sınırında Kuzey Koreli, Güney Koreli ve ABD'li olmak üzere 1,5-2 milyon asker karşılıklı olarak savaşa hazır halde bulunuyor.

Bu nedenle Kuzey Kore-Güney Kore sınırı dünyanın en militarize ve savaş tehlikesinin en yüksek olduğu sınır olarak görülüyor.

Son dönemde Kuzey Kore ve Güney Kore'nin silahlanma yarışına giriştiği gözlemleniyor. Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik silahlarını geliştirme ve artırma çalışmalarına karşılık Güney Kore de hava gücünü artırıp geliştirmeye önem veriyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.