Kuzey Kore: BMGK egemenliğimizi ihlal ediyor

Kuzey Kore: BMGK egemenliğimizi ihlal ediyor

Kuzey Kore, BMGK'nın Kuzey Kore'nin füze denemelerini görüşmek üzere kapalı bir toplantı yapmasını Pyongyang'ın egemenliğinin ve öz savunma hakkının ihlali olarak gördüklerini söyledi.

BMGK'nın 1 Ekim'de gerçekleştirdiği kapalı toplantıyla ilgili açıklama yapan Cho, "Toplantıda ABD ile Fransa ve İngiltere de dahil müttefikleri, 'Hwasong-8' tipi yeni hipersonik füzenin test atışının BM kararının ihlali, uluslararası barışa ve komşu ülkelerin güvenliğine yönelik tehdit olduğunu iddia etti. Pyongyang, adil ve yasal olmayan BMGK kararlarını tanımadığını açıklamıştı" dedi.

Sputnik'in haberine göre, BMGK'nın Kuzey Kore'nin ulusal egemenliğini adil şekilde kullanmasını hem kapalı kapılar ardında hem de kamuoyu önünde kınamasını Pyongyang'ın egemenliğinin doğrudan göz ardı edilmesi anlamına geldiğini ve kabul edilemez bir provokasyon olduğunu kaydeden Cho, "Bize öz savunma hakkımızdan feragat etmemizi söylüyorlar. Bu, Kuzey Kore'yi egemen bir ülke olarak tanımadıklarından başka bir anlam ifade etmiyor" vurgusu yaptı.

Kuzey Kore Savunma Bilimleri Akademisi'nin 30 Eylül'de Jagang eyaletine bağlı Ryongrim ilçesinin Toyang-ri bölgesinde 'Hwasong-8' tipi bir hipersonik füzeyi test ettiği açıklanmıştı.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.