Kuzey Kore hidrojen bombası üretmiş

Kuzey Kore hidrojen bombası üretmiş

Kuzey Kore lideri Kim Jong ülkesinin daha fazla nükleer silah üreteceğini açıkladı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, hidrojen bombası ürettiklerini ve bu bombayı ülkelerini korumak için nükleer ve hidrojen bombalarına sahip olduğunu söyledi

Resmi haber ajansı KCNA’nın aktardığına göre, Kuzey Kore’nin askeri endüstrisini aktif olarak geliştirmek zorunda olduğuna vurgu yapan lider Kim Jong-un, “Bağımsızlığımız ve ulusal onurumuzu nükleer ve hidrojen saldırılarla savunma kapasitesine kavuşan büyük bir nükleer güç haline geldik” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore 10 Nisan 2015’te nükleer silah ürettiğini duyurmuş, 3 kez de (2006, 2009, 2013) yeraltında nükleer deneme gerçekleştirmişti.

Diğer taraftan Seul Ulusal Üniversitesi Barış ve Birleşme Çalışmaları Enstitüsü’nden Çang Yong-seok, “Kim, daha önce pek çok kez nükleer silah sahibi olduklarını belirtmişti. Ancak ilk kez hidrojen bombasından bahsediyor gibi görünüyor” dedi.

Hidrojen bombası dünyanın en güçlü silahı olarak nitelendiriliyor. Bu bombayı üreten ilk ülke Sovyetler Birliği’ydi. ‘Çar Bombası’ olarak da bilinen AN602, 1961’de denenmişti.

Kuzey Kore devletine ait haber ajansı KCNA, ülkenin daha fazla nükleer silah üreteceğini açıkladı. Ajans nükleer silahların 'hem nitelik hem de nicelik' olarak güçlendirileceğini aktardı.Haberde "Kuzey Kore ABD'nin tehditlerine nükleer silahlarla karşılık vermeye her an hazır durumdadır" ifadeleri kullanıldı.

Associated Press haber ajansına konuşan uzmanlar, Kim Jong-un yönetiminin nükleer silah kozunu kullanarak Washington üzerine yaptırımların gevşetilmesi için baskı yapmayı amaçladığı görüşünde.

Kuzey Kore dün yaptığı açıklamada da ülkenin uzun menzilli füze kapasitesinin geliştirildiği ve yeni uyduların da faaliyete hazır olduğu belirtilmişti.

İnternete sızan bu fotoğrafta ise Kuzey Kore halkının nükleere karşı tepkisi yansıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.