Kuzey Kore ile ABD arasındaki zirve Asya'da gerçekleşecek

Kuzey Kore ile ABD arasındaki zirve Asya'da gerçekleşecek

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo 'ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında gerçekleşecek ikinci zirvenin Asya'da yapılacağını' bildirdi.

Fox News’e verdiği röportajda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında düzenlenecek olan zirvenin Şubat ayında gerçekleşmesinin kararlaştırıldığını söyleyerek, “Söz konusu zirveyi Asya'da gerçekleştireceğiz” dedi.

“Görüşmeler için bir ekip hazırlıyorum. Bu ekip yarımadanın nükleerden arındırılmasının yanı sıra Kuzey Kore halkının daha parlak bir geleceğe kavuşması için de zemin hazırlayacak” diyen Pompeo, görüşmenin yapılacağı yer hakkında net bir şey söylemedi.

Vietnam’dan zirve hakkında açıklama

Öte yandan Vietnam’dan gelen açıklamalarda ise, ülkede olası bir zirvenin yapılacağına dair herhangi bir bilgi verilmediği ancak böyle bir durumda Kim ve Trump zirvesine ev sahipliği yapmanın kendileri için memnuniyetle karşılanacağı belirtildi.

Yetkililer iki hafta önce Vietnam’ın zirveye ev sahipliği yapmak istediğini söylerken, Reuters’a konuşan iki kaynak, Hanoi’nin Kim’i karşılamaya hazır olduğunu aktardı.

Haziran ayında gerçekleşen zirvede Kuzey Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik taahhütler onaylanırken, ilerleyen süreçte ­Washington 'bu yönde somut adımlar görmediği' gerekçesiyle Pyongyang yönetimine eleştiride bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.