Kuzey Kore lideri Kim Jong Un Rusya'da Putin ile görüşecek

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un Rusya'da Putin ile görüşecek

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un üst düzey askeri yetkililerle birlikte Rusya'ya gitti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un özel treniyle Rusya'ya gitti.

Üst düzey askeri yetkililerle Rusya'ya bugün varan Kuzey Kore liderinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada da Putin ile Kim Jong Un arasında bir görüşme gerçekleşeceği doğrulandı.

Kovid-19 pandemisinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Rusya'ya gerçekleştiren Kim'in Putin ile özellikle askeri-savunma alanında görüşmelerde bulunacağı düşünülüyor.

ABD'li yetkililere göre, Putin zirvede Ukrayna'nın devam eden karşı taarruzunu püskürtmek ve Rus ordusunun azalan mühimmatlarını karşılamak amacıyla Kuzey Kore'den topçu ve diğer askeri mühimmatları tedarik etmeye odaklanabilir.

Uzmanlar ise, Kuzey Kore'nin Ukrayna işgali konusunda Rusya'ya büyük bir destek sağlayabilecek on milyonlarca top mermisi ve rokete sahip olduğunu belirtiyor.

ABD daha önce Kuzey Kore'yi Rusya'ya topçu mermileri dahil silah sağlamakla suçlamıştı.

Rusya-Kuzey Kore askeri ilişkileri güçleniyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu temmuz ayında Kuzey Kore'ye bir ziyaret gerçekleşmişti. Bu ziyaretin ardından Kuzey Kore'nin silah üretimi fabrikalarını teftiş eden Kim, mühimmatların üretiminin artırılması talimatını vermişti.

Uzmanlar bunu Kuzey Kore'nin Rusya'ya tedarik etmek üzere mühimmat üretimini artırma arayışına girmesi olarak yorumlamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum