Kuzey Kore'den yeni hipersonik füze denemesi

Kuzey Kore'den yeni hipersonik füze denemesi

Kuzey Kore'nin başarılı bir hipersonik füze denemesi gerçekleştirdiği bildirildi. Bilim adamlarına teşekkür eden Kim Jong Un ise onlardan çalışmalarını hızlandırmalarını istedi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un hipersonik bir füze testine katılarak ülkedeki bilim adamlarına silah teknolojisini daha hızlı geliştirmeleri çağrısında bulundu.

Kuzey Kore devlet medyasının açıklamasına göre Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Kuzey Kore ordusunun başarılı bir hipersonik füze denemesine katıldı.

Devlet medyasında Kim Jong Un'un füze denemesini dürbünle takip ederken resimlerine yer verildi, denemenin başarıyla sonuçlandığı açıklandı.

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA, “yüksek manevra yeteneğine sahip hipersonik füzenin 1000 kilometre mesafedeki hedefe başarıyla fırlatıldığını” duyurdu.

Kim Jong Un'un hipersonik füze denemesiyle ilgili konuşması devlet medyasında verildi. Kim Jong Un konuşmasında Kuzey Koreli bilim adamlarına hipersonik füze geliştirdikleri için teşekkür etti ve onlardan askeri teknoloji alanındaki çalışmalarını artırmaları ve hızlandırmalarını istedi.

Kim Jong Un'un ilk kez savunmaya değil ekonomiye odaklanan yılbaşı konuşması Kore Yarımadası'nda 2022'de gerginliğin düşebileceği şeklinde yorumlara neden olmuştu. Fakat yeni yılda Kuzey Kore pek çok kez füze denemesinde bulundu. Kim Jong Un'un bilim adamlarına askeri teknoloji çalışmalarını hızlandırmaları ve artırmaları tavsiyesi de Kuzey Kore'nin kısa zamanda militarist bir dile döndüğü şeklinde yorumlandı.

Uzmanlar Kuzey Kore liderinin yılbaşı konuşmasının askeri bir zayıflık olarak görülmemesi için dengeleme adına militarist bir dile yönelmiş olabileceğini belirtiyorlar.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.