Kuzey Kore'nin bombardıman tatbikatı sonrası gerilim yükseldi

Kuzey Kore'nin bombardıman tatbikatı sonrası gerilim yükseldi

Kuzey Kore Güney Kore'ye ait adaların yakınlarında gerçekleştirdiği bombardıman tatbikatlarının ardından bölgede tansiyon yüksek.

Kuzey Kore'nin bugün Güney Kore ile olan deniz sınır hattı üzerinde bombardıman tatbikatı gerçekleştirdi.

Kuzey Kore topçusu Güney Kore'ya ait adaların yakınına 200'den fazla topçu mermisi ateşledi. Güney Kore'ye ait iki adada yaşayanlara sığınaklara girme emri verildi.

Yeonpyeong adasındaki bir yetkili, Güney Kore ordusunun talebi üzerine ada sakinlerinin adadaki sığınaklara taşınmaları için tahliye emri verildiğini söyledi.

Güney Kore ordusu tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin açtığı ateşin Güney'de sivil ya da askeri bir hasara yol açmadığı belirtildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü "Bu, gerilimi tırmandıran ve Kore Yarımadası'nda barışı tehdit eden bir provokasyon eylemidir" dedi.

Sözcü Lee Sung-joon, Kuzey Kore'nin top mermilerinin tartışmalı deniz sınırının kuzey tarafına düştüğünü söyledi ve Güney Kore ordusunun ABD ordusunun iş birliğiyle Kuzey'in kıyılarındaki hareketlerini izlediğini sözlerine ekledi.

Güney Kore Kuzey'in eylemlerine karşılık olarak "uygun önlemler" alacağı uyarısında bulundu.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.