Kuzey Veziristan'da 6 berber başlarından vurulmuş halde bulundu

Kuzey Veziristan'da 6 berber başlarından vurulmuş halde bulundu

Altı berber Pazartesi gecesi geç saatlerde Pakistan’a bağlı Kuzey Veziristan bölgesindeki evlerinin önünde başlarından vurularak öldürüldü.

Pakistanlı yetkililer Çarşamba günü yaptıkları açıklamada, aşiret bölgesinde altı berberin öldürülmesini soruşturduklarını söyledi.

Altı berber Pazartesi gecesi geç saatlerde Pakistan’a bağlı Kuzey Veziristan bölgesindeki evlerinin önünde başlarından vurularak öldürüldü.

Bölge polis şefi Rokhan Zeb Han Reuters'e yaptığı açıklamada altı berberin başlarından vurulduğunu doğrulayarak "Bu olayın nedenlerini henüz bilmiyoruz, araştırıyoruz" dedi.

Kuaförlük hizmeti veren farklı dükkanları işleten altı berber, yerel halktan değillerdi ve silahlı saldırganların hedefi oldukları Mir Ali kasabasındaki dükkanlarına yakın bir bölgede birlikte yaşıyorlardı.

Polis şefi Han berberlerin komşu Pencap eyaletinden olduklarını söyledi.

Geçmiş dönemde de Pakistan’a bağlı kabile bölgelerinde bölge yerlisi olmayan kişiler Pakistan adına casusluk yaptıkları iddiasıyla saldırıya uğramıştı.

Yönetimin ordu ve istihbaratın güdümünde olduğu Pakistan’da güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını artıran Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) berberlerin hedef alındığı olayla hiçbir ilgisinin olmadığını açıkladı.

Saldırının sorumluluğunu kimse üstlenmezken, Kuzey Veziristan'ın bir başka kasabası olan Miranşah'ta bir berber dükkanı sahibi Reuters'e telefonla yaptığı açıklamada, güvenlik nedeniyle isminin yayınlanmasını istemediğini belirterek, "Bu olaydan sonra kendimi çok korkmuş hissediyorum, işe gidip gitmeyeceğimi bilmiyorum” dedi.

İsmini vermek istemeyen berber, "Daha da çok korkuyoruz çünkü biz (berberler) buranın yerlisi değiliz ve burada kiralık odalarda ya da dükkanlarda yaşıyoruz, dolayısıyla hiçbir güvenliğimiz yok" diye ekledi.

Pakistanlı siyasi liderler -özellikle de ülkenin kuzeybatısında yerleşik olanlar- önümüzdeki ay yapılacak ulusal seçimler öncesinde güvenlik durumuyla ilgili endişelerini dile getirmiş ve korku ortamında seçimlerin nasıl düzgün bir şekilde yapılabileceğini sorgulamaya başlamışlardı.

2014 yılında Pakistan yönetimi ABD ile birlikte ortaklaşa düzenlediği operasyonda Kuzey Veziristan bölgesini ele geçirmişti. O günden bu yana bölgede şiddet olayları giderek tırmanan bir seyir izledi.

Kaynak: Mepa News, Reuters

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.