Lavrov: ABD Venezuela'ya saldırmayacak

Lavrov: ABD Venezuela'ya saldırmayacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Venezuela’ya saldırmayacağını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Venezuela’ya saldırmayacağından emin olduğunu belirtti. Rus medyasına konuşan Lavrov, Venezuela'da yasa dışı olarak kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider "Juan Guaido’nun ABD’yi manipüle ettiğini, gözü dönen ABD’nin de ne pahasına olursa olsun iktidarı değiştirmek istediğini ve askeri senaryo tehditleri savurduğunu" söyledi.

Lavrov, “Askeri müdahalenin olmayacağını düşünüyorum, çünkü aksi takdirde Latin Amerika’da birçok ülkeyle, hatta şimdi onlara destek verenlerle de ilişkileri bozacaklar. Bu, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un, ‘Montrö doktrini hiçbir yere kaybolmaz, biz Amerikalılar bu doktrine göre hareket edeceğiz’, sözlerinin doğrudan gerçekleşmiş şekli olacak” ifadelerini kullandı.

Maduro yönetimi ile muhalefet arasındaki Oslo temasları

Venezuela hükümeti ile muhalefet arasında Oslo’da barış görüşmelerinin yapıldığına dair bir sızıntı olduğunu söyleyen Lavrov, “Bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Bunun, doğru yönde atılan bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bu gizli diyaloga karışmıyoruz. Venezuelalıların bilgelik sergileyip ülkelerini nasıl düşündüklerini göstermesini umuyorum” ifadelerini kullandı.

"Venezuela muhalefetiyle temaslarımız oldu"

Venezuela muhalefetiyle temaslarda bulunduklarını dile getiren Lavrov, “Bu görüşmeler sırasında, ulusal diyalog lehine olan duruşumuzu teyit ettik. Ayrıca, Montevideo mekanizmasının böyle bir diyalogu başlatma çağrısına Devlet Başkanı Maduro’nun olumlu yanıt verirken Guaido’nun kibirli bir şekilde reddetmesini kabul edilemez olduğunu dile getirdik” dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.