"Lazkiye'yi suç çeteleri yönetiyor"

"Lazkiye'yi suç çeteleri yönetiyor"

Savaşacak asker bulmakta zorlanan Suriye rejimi, Lazkiye'nin kontrolünü belirli aileler ve savaş baronlarına bıraktı.

Şam rejiminin milletvekili ve gazeteci Nebil Salih, rejim kontrolünde bulunan Lazkiye'nin son derece olumsuz şartlarda olduğunu ve kanunsuzlukları ile nam salmış ailelerin beldenin kontrolünü elinde bulundurduğunu aktardı. Salih, yol kesen rejim yanlısı çeteler nedeniyle halkın gece saatlerinde dışarı çıkmaya korktuğunu belirtti. 

Salih, 9 Mart günü Lazkiye kırsalında yer alan bazı köylere ancak rejimin İçişleri Bakanı Muhammed Şiar'ın müdahale etmesi sonrası girebildiklerini söyledi.

Milletvekili, kendi Facebook hesabında paylaştığı yazıda şu ifadeleri kullandı: 

"Lazkiye'de güvenlik durumu çok kötü seviyelerde ve ticaret tamamen durmuş bir vaziyette. Çünkü halk, evlerine ve mallarına karşı bir güven duymuyor. Lazkiye kırsalında gasp olaylarının tırmanması nedeniyle akşam saatlerinde yollarda bir tek araca dahi rastlamak tamamen imkansız. Askerin gelmesi çok zor hatta bazen askerin bulunması halkla sorunlar yaşamasına neden oluyor. Bunun sorumluluğu ise İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nındır. O halde soruyoruz: Bu durum karşısında İçişleri Bakanlığı'nın şayet yapabilirse atacağı adım nedir?"

Rejimin İçişleri Bakanlığı, "Lazkiye'nin kontrolünü suç örgütleri ve savaş baronlarına teslim etmek" gibi birçok suçlamayla karşı karşıya.

Salih, söz konusu paylaşımda sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suçla mücadeledeki tavrımıza bakarak diyebilirim ki suç oranları daha da artacaktır"

Salih ayrıca Şam rejiminin politikalarını şu sözlerle eleştirdi:

"Lazkiye polisi tamamen belirli aileler ve savaş baronlarının güdümünde, kanunsuz bu kimselere karşı halka biçilen pay ise susmak ve sabırla beklemek."

Suriye'nin batı sahil ili Lazkiye'nin çoğunluğu rejim kontrolünde bulunmasına rağmen, kırsal bölgeler bazı suç örgütleri ve önde gelen Nusayri aileler tarafından yönetiliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.