'Leşker-i İslam lideri Mengal Bağ Afganistan'da öldürüldü'

'Leşker-i İslam lideri Mengal Bağ Afganistan'da öldürüldü'

Afganistan-Pakistan sınırındaki aktif gruplardan Leşker-i İslam'ın lideri Mengal Bağ'ın Afganistan'da öldürüldüğü iddia edildi.

Afganistan-Pakistan sınırındaki aktif gruplardan Leşker-i İslam'ın lideri Mengal Bağ Afridi'nin Afganistan'da öldürüldüğü iddia edildi.

1973 yılında doğan Mengal Bağ, Pakistan Afganistan sınırındaki Hayber bölgesinin yanı sıra, Afganistan içerisindeki Nangarhar ve Kunar illerinde de faaliyet gösteren Leşker-i İslam'ın liderliğini yürütüyordu. Leşker-i İslam, Pakistan Talibanı ile bağlantıları olan bir gruptu.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Mengal Bağ, Nagarhar iline bağlı Açin ilçesinin Bandar Dera bölgesinde el yapımı patlayıcı saldırısında öldürüldü. Saldırıyı üstlenen bir grup olmazken, bölge kaynakları IŞİD'in veya yerel grupların saldırının faili olabileceği görüşünde.

Mengal Bağ liderliğindeki Leşker-i Tayyibe uzun süredir bölgede Afgan Talibanı çatısı altında varlık gösteriyordu. Grubun özellikle Taliban'ın Nangarhar ve Kunar'da IŞİD'e karşı düzenlediği saldırılara aktif olarak katıldığı belirtiliyordu.

2004 yılında kurulan grup, Afganistan içerisinde Taliban'ın ABD ve NATO güçlerine yönelik saldırılarına verdiği destekle tanınıyordu.

Kabil hükümetinin Nangarhar valisi Ziyaulhak Amarhil olayı doğrularken, sosyal medyada Leşker-i Tayyib'nin de Mengal Bağ'ın ölümüne dair haberleri doğruladığı iddia edildi. Gruba yakın kaynaklarca aktarılan bilgilere göre Bağ'ın ölümü doğrulanırken, grubun yeni lideri olarak da Ebu Abid olarak anılan Zila Han açıklandı. Menbal Bağ'ın oğlu Tayyib Afridi'nin de grubun yeni lider yardımcısı olacağı öne sürüldü.

2006 yılından bu yana Leşker-i Tayyibe'nin liderliğini yürüten Mengal Bağ'ın başına ABD tarafından 3 milyon dolar ödül konulmuştu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.