Libya Fetva Dairesi'nden Rusya'ya karşı genel seferberlik çağrısı

Libya Fetva Dairesi'nden Rusya'ya karşı genel seferberlik çağrısı

Libya'nın Fetva Dairesi, Rusya'ya karşı genel seferberlik yönünde bir fetva yayınladı.

Libya'nın meşru Fetva Dairesi olan, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) çatısı altındaki "Dar el İfta", tüm Libyalıları Rusya'ya karşı seferber olmaya çağırdı.

Dar el İfta'ya bağlı Şeriat Araştırmaları ve Çalışmaları Konseyi tarafından yayınlanan fetvada, "Dinlerini ve topraklarını savunmaya gücü yeten tüm Libyalıların seferber olması ve Libya şehirlerindeki Rus işgalcilere karşı ayaklanması" çağrısı yapıldı.

Rusya'nın Libya'daki etkinliğinin artması sonrası yayınlanan fetvada, "Rusya'ya karşı savaşmaya gücü yeten Müslümanların, her nerede olursa olsunlar, her kim olursa olsunlar, Rusya ile savaşması ve mallarını da boykot etmesi gerektiği" belirtildi.

Rusya, son dönemde Halife Hafter'e destek olma amacıyla Libya'daki etkinliğini artırıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen ve uzun süredir ülkede Hafter'e destek için faaliyet gösteren paralı asker şirketi Vagner, Sirte şehrinde ve ülkenin en büyük petrol sahalarından Şarare'de yığınak yapmaya başladı.

Rusya'nın Hafter'e olan desteğinin ilerleyen dönemde artması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.