Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın konvoyuna silahlı saldırı

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın konvoyuna silahlı saldırı

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın konvoyu başkent Trablus'ta silahlı saldırıya uğradı.

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın konvoyu başkent Trablus'ta silahlı saldırıya uğradı.

Başağa'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayda saldırganlardan biri öldürüldü, diğeri yaralandı; iki kişi de yakalandı.

Saldırganlar, Ulusal Petrol Şirketi'ni ve bakanlık kolluk kuvvetlerinin merkezini ziyaret ettikten sonra Trablus'un batısındaki Canzur bölgesinden geçen Başağa'nın konvoyuna yoğun bir şekilde ateş açtı.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin, Trablus'un 45 kilometre batısındaki Zaviya'dan geldiği belirtiliyor.

Bakan Başağa'nın konutu, Canzur'da Trablus sahil kesiminde bulunuyor.

Doğudaki Misrata kentinin önde gelen isimlerinden Başağa, birlik hükümetinin başbakan adayıydı, ancak yeni seçilen Abdulhamid Dibeybe yönetimine destek açıklamaları yaptı.

Siyasi krizin devam ettiği ülkede Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde 5 Şubat'ta Cenevre'de toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumu üyelerinin oylaması sonucunda, geçici yönetimin Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed Menfi, Başbakanlığa da Abdulhamid Dibeybe seçilmişti.

24 Aralık'taki başkanlık ve parlamento seçimlerine kadar başbakanlık yapacak Dibeybe'nin, en geç 26 Şubat'a kadar kabinesini oluşturması ve güvenoyu almak için Temsilciler Meclisine sunması bekleniyor.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.