Libya seçimleri: Dibeybe'nin adaylığı kabul edildi

Libya seçimleri: Dibeybe'nin adaylığı kabul edildi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığı reddedilen mevcut başbakan Abdulhamid Dibeybe'nin temyiz talebi sonuçlandı.

Trablus Temyiz Mahkemesi, Libya'nın mevcut başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin (1959-) 24 Aralık 2021'de gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimine talebini reddeden kararı ortadan kaldırarak Dibeybe'nin cumhurbaşkanlığı adaylığını onayladı.

Dibeybe'nin temyiz talebini kabul eden aynı mahkeme daha önce adaylıkları iptal edilen Seleme el-Gveyl, Fethi Benşatvan ve Nuri Ebu Sahmeyn'in de temyiz taleplerini kabul ederek adaylıklarını onayladı.

Trablus Temyiz Mahkemesi'nde bunlar olurken adaylığı kabul edilmeyen Halife Hafter'in temyiz talebinin de Zaviye Temyiz Mahkemesi'nde görüşüleceği belirtiliyor. Dibeybe ve Hafter seçimin en güçlü adaylarından görülüyor. 

Devrik Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam Kaddafi'nin de adaylık talebi kabul edilmemişti. Kaddafi'nin temyiz talebine de Sabha Temyiz Mahkemesi bakacak.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.