Libya: Seyfülislam Kaddafi cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti

Libya: Seyfülislam Kaddafi cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti

Eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, ülkede gerçekleştirilmesi planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını ilan etti.

Eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, ülkede gerçekleştirilmesi planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını ilan etti.

Sabha kentindeki seçim merkezinde adaylığını açıklayan Seyfülislam Kaddafi hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Hakkında yakalama kararı bulunmasına karşın adaylığını açıklayan ve gerekli evrakları sunan oğul Kaddafi'nin bu hamlesinin Libya'daki seçim sürecini daha karmaşık hale getirebileceği ifade ediliyor.

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam Kaddafi yaklaşık 10 yıl sonra ilk defa geçtiğimiz Ağustos ayında ortaya çıkmış ve kamuoyuna görüntü vermişti.

Libya’da 2011 yılında “Arap baharı” eylemleri sürecinde ülkede yaşanan ayaklanma sırasında silahlı gruplar tarafından öldürülen Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi hakkında Trablus merkezli yönetim tarafından "cinayet" ve "paralı asker kullanma" iddialarıyla Libya Askeri Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkartılmıştı.

Libya basınına göre Savunma Bakanlığı’na bağlı Askeri Başsavcılık ofisince polis ve askeri birimlere hitaben yazılan 5 Ağustos tarihli talimatta, "cinayetlere karışmak ve paralı asker kullanmak" suçları nedeniyle Seyfülislam Kaddafi'nin yakalanması ve tutuklanmak üzere yetkili makamlara sevk edilmesi kararına yer verildi.

Kararda, "askeri ve güvenlik teşkilatlarının, yetkileri dahilindeki bölgelerde mezkur şahsın (Seyfülislam) bulunması için bu emri uygulamalarına izin verildiği" ifade edilmişti.

Libya seçimleri ne zaman?

Libya'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 24 Aralık'ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Ancak seçim yasaları üzerinde uzlaşıya varılması için seçimlerin 3 ay ertelenmesinin ihtimal dahilinde olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Libya'daki seçimlerden çıkacak sonucun ne derece meşru sayılacağı ve taraflarca kabul görülüp görülmeyeceği ise merak uyandırıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.