Libya'da Hafter petrol bölgelerine saldırıyor

Libya'da Hafter petrol bölgelerine saldırıyor

Libya'da bazı kesimlerce bir karşı devrim yapmakla suçlanan Halife Hafter'e bağlı güçler, ülkenin doğusundaki petrol bölgelerine saldırı başlattı.

Libya'da emekli General Halife Hafter'e bağlı güçlerin Petrol Hilali bölgesini geri almak için saldırı başlattığı bildirildi.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisine bağlı emekli General Hafter'in kontrolündeki güçlerden yapılan açıklamada, bir süre önce kaybedilen Petrol Hilali bölgesini geri almak amacıyla "kara, hava ve deniz" saldırısı başlatıldığı belirtildi.

Petrol tankerlerine yükleme yapılan Ra's Lanuf Limanı'nın hedef alındığı belirtilen açıklamada, Bingazi'yi Savunma Seriyyeleri saflarında gerileme olduğu iddia edildi.

BİNGAZİ'Yİ SAVUNMA SERİYYELERİ'NDEN YALANLAMA

Öte yandan Bingazi'yi Savunma Seriyyeleri'ne yakınlığıyla bilinen Buşra haber ajansında, grubun ele geçirdiği bölgeleri koruduğu özellikle Ra's Lanuf Limanı'nın kontrol altında olduğuna dair haberler yer aldı.

Ülkenin doğusundaki Petrol Hilali Bölgesi'nde, Bingazi'yi Savunma Seriyyeleri ve General Hafter liderliğindeki güçler arasında yaşanan çatışmaların ardından önceki hafta Hafter güçleri bölgeyi kaybetmişti.

Bingazi ile Sirte illeri arasındaki pek çok kenti kapsayan Petrol Hilali Bölgesi'nde, petrol rezervlerinin yanı sıra Sidra, Ra's Lanuf ve Brega petrol limanları bulunuyor.

Bingazi'yi Savunma Seriyyeleri, TM'ye bağlı güçler tarafından kuşatılan Bingazi Devrimcileri Şura Konseyi (2011'de devrik lider Muammer Kaddafi'ye karşı savaşan İslami eğimli güçler) unsurlarını koruma amacıyla 2 Haziran'da kurulmuştu.

Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümetini (UMH) destekleyen Genelkurmay Başkanlığı, "Bingazi'yi Savunma Seriyyeleri" adlı silahlı grubun kendilerine bağlı olduğunu belirtmişti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.