Libya'da Sirte gerilimi sürüyor

Libya'da Sirte gerilimi sürüyor

Libya'da savaşın seyrini belirleyeceği tahmin edilen Sirte için gergin bekleyiş devam ediyor.

Halife Hafter önderliğindeki Libya Ulusal Ordusu (LUO) oluşumu ve Fayiz es Serrac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında Sirte kentine dair restleşmeler arttı.

Stratejik öneme sahip Sirte hususundaki her iki taraf da dilini sertleştirdi. Bu durum çatışmaların patlak vermesini önleme amaçlı mevcut uluslararası ve bölgesel müzakereleri ise zora sokuyor.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, UMH’ye bağlı Sirte ve Cufra Operasyon Birimi Komutanı Tuğgeneral İbrahim Betulmal ise Sirte şehrinin kurtarılmasında ısrarcı olan güçlerin, hala tüm mevzilenme faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Betulmal, 23 Temmuz’da yaptığı açıklamada, güçlerinin "Başlatılan operasyonun (Zafer Yolları) ikinci aşamasına girme mekanizmasını dikkatle incelediklerini" belirtti.

UMH’ye bağlı Ulusal Hareket Gücü Sözcüsü Selim Kaşut, geçen çarşamba günü Türk medya organlarına yaptığı açıklamada, kuvvetlerin, Sirte, Cufra ve Petrol Hilali bölgesini kurtarmak için operasyon yürütmeye hazırlandığını ifade etti. Kaşut, UMH ve Türkiye arasında Sirte’yi kurtarmak için tam bir koordinasyonun mevcut olduğunu da belirtti.

Öte yandan LUO’ya bağlı Savaş Medyası Birimi, hava savunma platformlarının sabahın erken saatlerinde Sirte’nin batı kıyısında Türkiye’ye ait bir keşif İHA’sı düşürdüklerini öne sürdü. LUO Ahlaki Rehberlik Dairesi, hava savunmalarının Sirte şehrinin batısında ve güneyinde Türkiye’ye bağlı iki insansız hava aracını düşürmeyi başardıklarını açıkladı.

LUO Sözcüsü Ahmed el-Mismari, düşman olarak gördükleri Türkiye’nin, hala UMH güçleriyle birlikte Sirte’ye yönelik askeri seferberliğini sürdürdüğünü söyledi.

Mismari, geçen çarşamba akşamı yaptığı bir basın toplantısında, LUO deniz ve hava kuvvetlerinin hazır olduğunu söylerken, savunma sistemleri ve hava kuvvetlerinin geliştirildiğini ve ordunun tüm silahlarla desteklendiğini belirtti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.