Libya'da Üç Günde 700 Kişi Boğuldu

Libya'da Üç Günde 700 Kişi Boğuldu

Libya'da son üç günde mülteci teknelerinin batması sonucu 700 kişinin öldüğü belirtildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Libya açıklarında bir dizi teknenin batması nedeniyle en az 700 mültecinin boğularak ölmüş olmasından korkulduğunu açıkladı.

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Libya'dan İtalya'ya geçmeye çalışan tekneler battı. UNHCR sözcüsü Carlotta Sami, Çarşamba günü batan teknede bulunan mültecilerden yaklaşık 100'ünün kayıp olduğunu söyledi. Geçtiğimiz hafta, teknenin batışını ve olay sonrasını gösteren görüntüler ortaya çıkmıştı.

Sami, Çarşamba günü Libya'daki Sabratha limanından ayrılan ve Perşembe sabahı alabora olan bir teknedeki 550 mültecinin de kayıp olduğunu belirtti.

Timetürk'ün haberine göre UNHCR sözcüsü, Cuma günü batan üçüncü bir teknede bulunan mültecilerden 135'inin kurtarıldığını, 45 cesedin sudan çıkarıldığını, sayısı belirsiz bir grup mültecinin de kayıp olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.