Libya'nın başkenti Trablus'taki çatışmalarda 32 kişi öldü

Libya'nın başkenti Trablus'taki çatışmalarda 32 kişi öldü

Libya'nın başkenti Trablus'ta cuma gecesi başlayan çatışmalarda 32 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Libya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Trablus'ta silahlı gruplar arasında cuma gecesi başlayan çatışmalarda 32 kişinin hayatını kaybettiği 159 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Kentteki çatışmaların sona erdiği bölgede bugün sakinliğin hakim olduğu aktarılıyor.

Dün sabah başkentin Bin Gaşir ve Sarim bölgelerinde Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından başbakan olarak atanan Fethi Başağa'ya yakınlığıyla bilinen Libya Genelkurmay Başkanlığına bağlı "777 Tugayı" ile Başkanlık Konseyine bağlı "İstikrar Destek Birliği" arasında başlayan çatışmalar, Cumhuriyet Caddesi ve Dahra gibi kentin merkezi bölgelerine de sıçramıştı.

Başağa'dan Dibeybe'ye “Yetkinizi teslim edin” çağrısı"

Fethi Başağa, 24 Ağustos'ta Dibeybe'ye hitaben yayımladığı açıklamasında, "Demokrasinin prensiplerine saygı ve sizlere güvenoyu vermiş yasama makamlarının kararlarına uyma bağlamında süresi bitmiş yetkinizi gönüllü olarak teslim etmeniz gerekiyor." ifadesini kullanmıştı.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe de Başağa'ya yanıt olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetmişti:

“Eski İçişleri Bakanı'na (Başağa), savaş çıkarma ve sivilleri hedef alma yönündeki tekrarlanan tehditkar mesajlarına sınırlama getir. Şayet Libyalıların hayatını önemsiyorsan çabalarınla seçimlerin gerçekleşmesine odaklan. Ayrıca geçmişte kalan askeri darbe hayallerini de bırak.”

Kaynak: Euronews, AFP, Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.