Libya'nın 'Petrol Hilali Bölgesi'nde çatışma: 14 ölü

Libya'nın 'Petrol Hilali Bölgesi'nde çatışma: 14 ölü

Libya'nın kuzeydoğusundaki Petrol Hilali Bölgesi'nde düzenlenen saldırıda, Halife Hafter'e bağlı güçlerden 14 kişi öldü.

Libya'nın kuzeydoğusundaki Petrol Hilali Bölgesi'ne dün düzenlenen saldırıda, bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'nin (TM) destek verdiği Halife Hafter'e bağlı güçlerden 14 kişinin öldüğü bildirildi.

Halife Hafter'e yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, bölgedeki petrol tesisleri muhafız birlikleri eski komutanı İbrahim el-Cedran'ın liderliğinde dün Petrol Hilali Bölgesi'ne zırhlı araç, tank, füze, keskin nişancı tüfekleri gibi ağır mühimmatla düzenlenen saldırıda 14 kişi öldü.

Aynı kaynak, Hafter güçlerinin limanlardaki kontrolünü kaybettiğini ancak Sirte Operasyon Odası'nın gönderdiği takviye birliklerin bölgeye ulaşmasının ardından ordunun güçlü bir şekilde yanıt vermeye başladığını aktardı.

Bölgede çatışmaların devam ettiği kaydedilen açıklamada, limanların durumuna ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.